Dobrić i Simanić jednoglasni: Moramo mnogo bolje u odbrani

Bolje se Crvena zvezda snašla u neizvesnoj završnici prve finalne serije Superlige. Jedan od junaka derbija bio je Ognjen Dobrić koji je pogodio veoma bitnu trojku u teškim uslovima i vrućem “Pioniru”.

– Kako je nama, tako je i njima. Jeste naporno, ali je najvažnije da smo odradili svoj deo posla. Izvukli smo se na kraju, pogodili neke šuteve i ono što je veoma bitno – slobodna bacanja – priča Dobrić.

Priznao je i on da trener Tomić nije bio zadovoljan i posle trijumfa.

– Primili smo veliki broj poena kod kuće, naravno da ne može da bude zadovoljan ni on, ni mi. Nismo ih dovoljno namučili, moramo bolje u odbrani u narednim duelima – jasan je Dobrić.

Sa njim se složio i Boriša Simanić.

– Nije trebalo da dozvolimo 94 primljena poena na domaćem terenu. Uspeli smo da damo više, ali ne treba ovako. Nama možda više odgovaraju utakmice sa manje poena. Uvek protivnika prelamamo odbranom. Potrudićemo se da u narednim utakmicama poboljšamo defanzivu – kaže Simanić.

Meč je trajao skoro dva i po sata, uz dosta seckanja, a na pitanje koliko to može da utiče na tim Boriša kaže:

– Može da poremeti ekipu, mada mi izgleda kao da je to više imalo uticaj na Partizan nego na nas. Mi imamo podršku sa tribina i to nas mnogo ne remeti.

Na kraju se osvrnuo na duele sa Novicom Veličkovićem u reketu.

– Novica je iskusan igrač, igra na lou-postu i uspeo je da postigne neke poene tu. Ja sam uzvratio spolja – zaključio je Simanić uz osmeh.

KATEGORIJE