Đorđević: Bogdan je osetio nelagodnost u operisanom kolenu

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević ima razloga za zadovoljstvo posle utakmice protiv Estonije. Ali, ima i stvari zbog kojih nikako ne može da bude srećan.
– Ozbiljan pristup, reakcija posle izgubljene utakmice. Imali smo aktivnost, dobru odbrambenu, koncentraciju tokom većeg dela meča. Odatle smo i tražili rešenja da dođemo do pobede. Nije pobeda protiv rivala velikog imena, ali nam je svaka pobeda izuzetno važna. Druge utakmice su takođe izuzetno važne, ne moramo da krijemo da nam rezultati idu na ruku, ali mi moramo da se koncentrišemo na sebe, da gledamo u svoj tanjir, jer nikada se nije desilo da je neko poklonio Srbiji nešto, sve smo sami uradili – počeo je Đorđević od onoga što valja.

A onda je prešao na teme koje sa sobom nose i glavobolju.

– Brinu pobede igrača, kao što je povreda Dejana Todorovića. Čuli smo se, pričali smo. Mi smo se dogovorili da ne dođe na ovu akciju jer je promenio klub, ali da bude deo u narednim prozorima. Velika žal zbog toga što se desilo njemu, ali isto i Mačvanu. Sa njim se čujem skoro svakodnevno. I povreda Birčevića nas brine. Prema tome, pitanje je u kakvom ćemo sastavu biti u sledećem prozoru.

Vezano za to, Đorđević je objasnio i šta je plan.

– Razgovarao sam sa igračima i KSS će uraditi sve da se zahvali klubovima i igračima, ali ćemo učniit sve da igrači iz Evrolige odigraju barem jednu od dve utakmice. Prva utakmica je u Izraelu, druga protiv Grčke u Beogradu. Oba meča su jako važna. Ovde je borba za treće mesto između tri ekipe, nas, Gruzije i Izraela. Svaka utakmica će biti izuzetno važna.
Na pitanje šta se dogodilo sa Bogdanom Bogdanovićem i zbog čega se nije vraćao u igru Đorđević je objasnio.
– Otići će na pregled, osetio je nelagodnost. Samo smo povukli ručnu, nismo hteli da rizikujemo. Videćemo sutra. Nadam se da nije ništa ozbiljno. Nelagodnost u kolenu koje je operisao. Koleno je stabilno, što je video profesor Radovanović. To je važno, ali ćemo više znati u ponedeljak – rekao je Đorđević.

KATEGORIJE