Đorđević: Gubimo lopte jer nemamo kada da se uigramo

Aleksandar Đorđević je bio ljut posle poraza Srbije od Izraela. Posle pobede nad Grčkom nije bio euforičan, ali nije ni imao prevelike zamerke na ono što je njegov tim prikazao.

– Jako važna utakmica. Iskoristili smo što Grci nisu bili u najjačem sastavu, mada su  i ovo igrači koji su željni dokazivanja, a koji imaju iskustvo igranja u grčkoj ligi. Većim delom smo ispoštovali zadatke. Nisam zadovoljan brojem izgubljenih lopti. Posebno zbog onih izgubljenih lopti koje su nastale zbog toga što smo hteli da zadovoljimo publiku. Nismo to mi. Nije nam to bilo potrebno. Mi igramo jednostavno, a to je nekada i najteže. Energija je bila dobra, završili smo meč dobro. Potreban nam je još jedan korak da se kvalifikujemo. Videćemo ko će ići u Estoniju. Hvala publici, prepoznaju potrebu da nas podrže.

Na pitanje zbog čega ekipa gubi toliko lopti, Đorđević je dao vrlo jednostavan, ali krajnje uverljiv odgovor

– Nemamo treninge. Nije bitno samo imena da se pojave. Potrebno je da se uigramo, pošto svako od igrača dolazi iz drugog sistema, a u svakom id prozora ima novih momaka. Nismo proveli vreme zajedno. Individualni kvalitet tada puno presuđuje. Imamo i mlade koji se hrane iskustvom, a i one koji imaju znanje i iskustvo da ovakve mečeve privedu kraju – objasnio je Đorđević.

 

KATEGORIJE