Đorđević: Moramo da analiziramo…

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević nije krio razočaranje zbog eliminacije u četvrtfinalu Svetskog kupa

– Boli nas. Ovo je težak poraz. Ali, kao što je Bjelica rekao, mentalni pritisak nije doneo dobro. Bila je euforija u našoj zemlji, svi su nas zvali, jedva čekali da nas gledaju, svi su pisali da smo odjednom postali favoriti, da ćemo osvojiti. To nekada ne pomaže. Naprotiv. Sada vidim na kakvom je Bjelica pritisku bio. Nekada mislimo da su čvrsti, iskusni, posebno lideri, ali vidite koliko je on duboko objasnio sve što im je u glavama.

Veliki deo pobedničkog tereta Argentine su izneli organiztori igre

– Plejmejkeri su bili ključ. Apsolutno. U nekretninama postoje lokacije i lokacije, a u košarci bekovi i bekovi. Uz poštovanje prema visokim igračima. Uvek su kontrolisali igru. Imali smo mnogo izgubljenih lopti, možda zbog sjajne odbrane Argentine, možda zbog pritiska. Nisu mi se svidele odluke, niti naše reakcije. Mnogo je Argentina toga uradila brzim rukama, ona se prilagodila na kriterijum, mi nismo. U dobrom trenutku smo se vratili i poveli, ali napravili smo greške koje u ovim utakmicama ne smemo da uradimo. A sada smo imali deset u prvoj četvrtini. Oni su sjajno šutirali u ključnim trenucima, u naše lice, Garino, Kampaco… To ti polomi noge. Radiš naporno, a u poslednjoj sekundi te to dokusuri. Probali smo da spustimo loptu u reket, imali smo lidere na parketu, samo moramo da podignemo glavu. Da analiziramo. Videćemo ostala četvrtfinala, šta je pred nama.

Đorđević je istakao da je ponosan na igrače.

Ponosan sa na to kako smo igrali i šta smo kreirali. Sjajna je ovo grupa ljudi. Blagosloven sam da im budem trener. Ponosan sam. Uvek daju 100 odsto. Nešto je nedostajalo u poslednje dve utakmice. Uvek može dugo da se analizira.

Kampaco je dominirao.

– Ovo je njegova pobeda. Skola je njihov emotivni vođa, možda i jedna od najvećih legendi svih vremena, a Kampaco je preneo pobednički mentalitet.

Đorđević je dodao da je mnogo zahvalan što je Vasa Micić ostao s timom.

– Vasa je mnogo hrabar, pokazao je veliku veru. Mi smo svi uz njega. Govori o njemu. Hoćemo da mu pomognemo. To neće tek tako proći. Cela zemlja mu je zahvalna, svi saigrači i stručni štab. Pokazao je veličinu.

KATEGORIJE