Đorđević: Ne smemo da napravimo nijedan pogrešan korak kod kuće

Nije reprezentacija Srbije uspela u Grčkoj da dođe do pobede. Sada, sa porazom koji ih je za jedan korak udaljio od Svetskog kupa imaju pred sobom novi izazov.

U nedelju, od 20.15 ih očekuje duel sa Estonijom u dvorani “Aleksandar Nikolić”. Pobeda je imperativ.

– Bitna je utakmica sa Estonijom, druga u ovom “prozoru”. Ne smemo da napravimo nijedan pogrešan korak ovde. Nadam se da ćemo uz podršku publike pobediti – rekao je Aleksandar Đorđević na konferenciji za štampu.

Pozvali su navijače da u što većem broju dođu i podrže “orlove”.

– Spremni smo, moramo da gledamo u svoj tanjir i da podignemo svoju igru na viši nivo ukoliko želimo trijumf. Tim će ostati isti kao u prvom meču.

Selektor je dao i analizu poraza od Grka.

– Nismo na najbolji način odigrali taj meč. U većem delu smo na pogrešan način tražili rešenja, uz individualne napadačke opcije, pogotovo u ovom momentu spremnosti igrača. Trebalo je odbranom da se tažimo. Bilo je tu mnogo grešaka, utrčavanja sa strane pomoći, tri izuzetno važna skoka u poslednjoj četvrtini, par ne tako dobro odrađenih “pik en rol” situacija. To su neki tehnički elementi koje moraju da se poprave. Šut nas nije hteo, nisu ušle neke lopte koje je trebalo da uđu. Vidi se da trenutno forma nije na nivou za takvu utakmicu. Grci su imali veću želju uz podršku sa tribina i zasluženo slavili. Za nas šteta, sada idemo dalje.

Đorđević ističe da taj poraz neće previše uticati na razvoj situacije u grupi.

– Ne komplikuje poraz situaciju previše, zbog njihovog dobrog rezultata. Puno puta smo igrali sa njima i ostvarivali dobre rezultate. Oni su iz toga izvukli pouke i na nama je sledeći put da se revanširamo. Imaju kvalitet, karakter, iskustvo, dugo godina igraju zajedno i bili su bolji. Ne treba da gledamo ostale rezultate, već da vodimoračuna o nama. Da odigramo sa većom željom, boljim pristupom i žestinom, koja je nedostajala u pojedinim momentima na Kritu. Napravili smo malu analizu, pogledali se i to je zadatak svih koji su na terenu, da u tim fizičkim elementima smanje nedostatke neke neuigranosti. Kako napadačke, tako i odbrambene.

Očekuje se reakcija protiv Estonaca.

– Profesionalci su, imaće određenu reakciju. Ponos je jako bitan faktor u DNK ovih igrača – zaključuje Đorđević.

KATEGORIJE