Đorđević skratio spisak – nema Kalinića i Nedovića!

Selektor Aleksandar Đorđević skratio je spisak od 18 imena igrača koji će početi pripreme za Svetsko prvenstvo u Kini. Među momcima koji se neće pojaviti na okupljanju su Nikola Kalinić i Nemanja Nedović.

Reprezentacija će se okupiti 18. jula u Beogradu, dok će 21. jula otići put Kopaonika, na bazične pripreme, gde Orlovi ostaju do 4. avgusta. Nacionalni tim potom ide u Čačak, gde će odigrati trening meč protiv domaćeg Borca.

Sledeća provera je 7. avgusta u Zrenjaninu protiv Finske. Tri dana kasnije u beogradsku „Štark arenu“ stiže Litvanija, sa kojom će Srbija već 12. avgusta odigrati i meč u Kaunasu. Novi izazov biće „Akropolis kup“ u Atini, gde će Orlovi od 16. do 18. avgusta igrati protiv Grčke, Italije i Turske.

Srbija 20. avgusta putuje u Kinu, gde će imati poslednje tri provere pred Svetsko prvenstvo, pošto će u gradu Šenjangu 23. avgusta igrati protiv Italije, dva dana kasnije sa Novim Zelandom i, na kraju, 27. avgusta protiv Francuske.

Izabranici selektora Đorđevića iz Šenjanga putuju u Fošan, gde 31. avgusta u 9.30 po srednjeevropskom vremenu utakmicom D grupe protiv Angole otvaraju Svetsko prvenstvo u Kini.

Na širem spisku selektora Đorđevića su:

Miloš Teodosić

Stefan Jović

Vasilije Micić

Bogdan Bogdanović

Dragan Milosavljević

Marko Gudurić

Aleksa Avramović

Dejan Todorović

Vladimir Lučić

Marko Simonović

Nemanja Bjelica

Milan Mačvan

Stefan Birčević

Nikola Jokić

Miroslav Raduljica

Nikola Milutinov

Boban Marjanović

Ognjen Kuzmić

KATEGORIJE