Đorđević: Spor napad, greške u odbrani, promašeni ziceri

Aleksandar Đorđević, selektor Srbije, bio je vidno razočaran rezultatom i, još više, greškama koje su bile očigledne u igri srpskog tima.

– Grčka je bila čvršća, igrala je u pojedinim trenucima utakmice na granici faula, bila fizički jaka što je potrebno za pobedu u ovakvom meču. Mi nismo pokazali naš ritam, u napadu se lopta nije kretala, bili smo veoma spori i to je nešto o čemu smo razgovarali i na čemu smo radili na treninzima ovih desetak dana. Ovo nije naša igra, nije ono što smo trenirali. Inače smo ekipa sa najviše asistencija, u najvećem broju slučajeva imamo ih skoro 30. A sada smo to prepolovili i to je bilo očigledno u našoj igri. Naravno, delom je to zasluga dobre grčke odbrane, ali smo mi morali da budemo bolji.

Nije sve štimalo i u odbrani.

– Pravili smo defanzivne greške. Znali smo njihove kretnje, znali da će ofanzivni skokovi biti njihov najjače oružje posle naše dobre odbrane, a upravo nam se to desilo zbog nedostatka koncentracije. Nismo igrali odbranu sve 24 sekunde, mislim da nam se to desilo pet puta. To nam je iseklo krila.

I pored svega toga…

– Kada smo imali momentum, kada je utakmica postala izjednačena, kada nam se lopta kretala tečno, promašili smo zicere –Jović polaganje, Milutinov zakucavanje. A tada je bilo neizvesno – istakao je Đorđević. – Da je jedna od tih lopti ušla, bilo bi potpuno drugačije. Ali, i to je pokazatelj ne baš visokog morala. U toj smo fazi predsezone, niko nije u najboljoj formi u napadu.

KATEGORIJE