Dubljević: Važna pobeda, objašnjavao sam saigačima kakva ih atmosfera čeka u Beogradu

Valensija je u Beograd došla sa motivom više. Da se iskupi navijačima za ubedljiv poraz od Tenerifea u ACB ligi (100:66). U tome su uspeli, savladali su Partizan i obezbedili plasman u Top 16 fazu Evrokupa.

– Taman ste lepo opisali, jeste bila katastrofa protiv Tenerifea – počeo je  Bojan Dubljević razgovor sa novinarima, pa nastavio:

– Ovo je bila važna utakmica za nas, ne samo rezultatski, nego da se podignemo posle tog poraza.

Pokušao je saigračima da približi šta ih čeka u “Pioniru”.

– Znao sam šta nas čeka, rekao sam malo saigračima kakva će atmosfera biti, ali se to videlo tek na zagrevanju. Žao mi je što je Partizan izgubio i što sada ima male šanse za prolaz. Što se nas tiče, moramo da nastavimo sa dobrim partijama, čeka nas bitan meč kod kuće sa Gipuskoom pred reprezentativnu pauzu.

Upitan da li su pritisci na ekipi veći, pošto važe za favorite za osvajanje kaže:

– I nisu veći. Imamo dosta iskusnih igrača koji su osvajali ovo gakmičenje, među njima sam i ja. Nema presije. Nismo glavni favoriti, jesmo u krugu favorita.

Španski tim igra sa dosta oscilacija, u domaćem šampionatu imaju skor 4-5, dok su u Evrokupu prošli sa 6-2.

– Kao i svaki tim, imamo uspone i padove. Mi smo taj pad doživeli rano, nadam se da sada idemo uzlaznom putanjom. Svaki put kada na terenu pokažemo ono što uradimo na treningu dobijemo utakmicu – zaključuje Dubljević.

KATEGORIJE