Durent: Razumem zbog čega superstarovi ne žele da igraju sa Lebronom

Lejkersi su letos napravili pravi “bum” kada su potpisali višegodišnji ugovor sa Lebronom Džejmsom. Od tog momenta su krenuli u potragu za još jednom zvezdom koja bi se pridružila. Među kandidatima su bili Pol Džordž, Kavaj Lenard, Džimi Batler, ali nijedan nije došao u redove “jezeraša”.

Džordž je izabrao Oklahomu, Lenard je pre trejda u Toronto na listu stavio Klipese pre gradskog rivala, dok je Batler neposredno pre prelaska u Filadelfiju na istoj listi imao Njujork Nikse, Bruklin i Kliperse.

“Bličer riport” (“Bleacher report”) je tim povodom napravio tekst pod naslovom “Zbog čega niko ne želi da igra sa Lebronom?”. Najzanimljivije odgovore na tu temu dali su Kevin Durent i Trevor Ariza.

– Zavisi od toga kakav ste tip igrača. Ako ste recimo Kajl Korver, onda to ima smisla, jer on ni u Atlanti nije bio prva opcija u napadu. Tako da njegov talenat dodatno dolazi do izražaja kada ima čoveka koji ume da doda i da krene na prodor – počeo je priču Durent.

Ali, naglašava, da ima i druga strana.

– Međutim, ako ste mlađi igrač poput recimo Lenarda, pokušaj saradnje sa Lebronom nema smisla. Kavaj je tip igrača koji voli loptu u rukama, voli da kontroliše napad, da diktira tempo, to je njegov stil. Mnogi mladi igrači razvijaju taj stil i nije im potreban neko drugi.

Prema njegovim rečima postoji jedan poseban razlog zbog kog superstarovi ne bi izabrali “kralja”.

– Previše se “hajpa” stvara oko Lebrona. Posebno od strane medija. U pojedinim momentima se čak i ne razgovara i ne piše o košarci. Tako da razumem zbog čega mnogi ne bi želeli da budu u tom okruženju koje je toksično. Posebno kada je ta pažnja usmerena na neke gluposti. Naravno, ne govorim da je to Lebronova krivica, jer smatram da nije. Već, jednostavno, imate previše grupa u medijima koji vole da se “zakače” za određene reči. Ostavite se toga i pustite nas da igramo košarku.

Svoj stav je izneo i Trevor Ariza.

– Mediji moraju da promene narativ. Neka superstar bude superstar. Kada stvari ne krenu dobro, nemojte odmah da krivite sve ostale igrače. Ponekad je taj superstar razlog što je došlo do neuspeha. Da sam ja slobodan agent, uzeo bih sve u obzir, ali je moja rola drugačija nego kod Džordža i Lenarda, ja radim neke druge stvari. Ne znam zbog čega bi ljudi koji imaju sličan stil igre morali da menjaju sebe, tako da razumem zašto bi izabrali drugu sredinu – zaključuje Ariza.

KATEGORIJE