Dušan Ristić stigao na Kalemegdan

Kao što je Basketballsphere i najavila – Dušan Ristić je ponovo u Crvenoj zvezdi.

– Velika mi je čast da saopštim da ću svoju košarkašku karijeru nastaviti u klubu u kojem sam odrastao i sa uspehom nosio dres svih mlađih kategorija. Posle četiri godine studiranja i igranja košarke na jednom od najboljih američkih univerziteta spreman sam da ponovo obučem Zvezdin dres i postanem deo crveno-bele porodice – napisao je Ristić na svom Tviter profilu.

Centar koji je protekle četiri godine proveo na univerzitetu Arizona, potpisao je trogodišnji ugovor sa šampionima Srbije. Novosađanin rođen 22. novembra 1995. godine prve korake je napravio u KK Star. Pre odlaska u SAD na studije prošao je sve mlađe selekcije crveno-belih, a igrao je i za seniorske sastave FMP-a i Crvene zvezde.

Ovog leta je bio na predraft treninzima nekoliko NBA timova, a trenutno sa seniorskom reprezentacijom Srbije koja će posle deset dana rada u Beogradu otputovati u Kinu na dva turnira.

Ristić je drugo pojačanje Crvene zvezde za sledeću sezonu. Pre njega paraf na ugovor sa timom sa Malog Kalemegdana stavio je Bili Beron, koji je u intervjuu za naš sajt objasnio zbog čega se opredelio za crveno-bele.

KATEGORIJE