Džikić: Da smo kompletni, ne bismo strepeli ni od koga

Nedeljni duel sa Cedevitom, startni u polufinalnoj seriji ABA lige, biće prvi pravi test šampionskih ambicija podgoričkog kluba. Izabranici Aleksandra Džikića u dvorani “Morača” (nedelja, 21.00) dočekuju hrvatskog šampiona, a u najavi meča iskusni strateg je istakao da predstojeći duel može da se posmatra iz dva ugla.

– Prvo, da je Cedevita odmornija i kompletna za ovaj duel, za razliku od nas. A mnogo puta sam rekao, da smo kompletni, sa Barovićem i Lendrijem, ne bismo strepili ni od koga. Ovako, meč iziskuje posebnu pripremu. Drugo, mi imamo prednost domaćeg terena i želimo da je iskoristimo, jer ovaj prvi duel je mnogo važan – rekao je Džikić.

Strateg Podgoričana je posebno istakao koliko prednost domaćeg terena može da bude važan segment na početku plej-ofa regionalnog takmičenja.

– Mnogi su ovih dana pozivali da dvorana bude puna, a ja pozivam navijače da nas žestoko bodre. A to znači da ne želimo pozorišnu atmosferu, niti ambijent teniskog meča, nego košarkaški ambijent. Cedevita je izuzetno ozbiljan protivnik. Ne može se nijedan od naših prethodnih pet mečeva ove sezone uzeti kao smernica. Ni onaj prvi u ABA ligi kada smo ih spustili na 60 poena, jer sada su jači za Markotu a on je izuzetno važan igrač na ,,četvorci“ ili ,,petici“. Njihova startna petorka zaslužuje veliki respekt, ta postava Ukić, Krušlin, Nikols, Markota i Stipanović. Uz mladog Musu koji je mnogo napredovao, mnogo ih cenimo, ali verujemo da možemo da ih pobedimo.

Košarkaš Budućnosti Petar Popović naglasio je da je finale ABA lige ono što “đetići” žele.

– Od kada smo se okupili, u avgustu prošle godine, želeli smo da učinimo nešto zaista posebno. Pored svega dobrog što smo ostvarili, ne mislimo da treba da stanemo. Iako se odlično poznajemo, ovaj prvi duel može doneti neka iznenađenja na terenu, zato je prva utakmica izuzetno važna. Videli ste pre manje od dva meseca, izgubili smo u poslednjem napadu u Zagrebu u ABA ligi, da bi samo nekoliko dana kasnije pobedili Cedevitu sa velikom razlikom u Evrokupu u Podgorici. Spremni smo, dobro smo radili i verujemo da možemo do trijumfa – rekao je Popović.

KATEGORIJE