Džikić: Odmah sam bolji trener kada dajemo trojke u poslednjim sekundama

Oborila je Budućnost evrolgiaški rekord i stigla do prvenca u novom formatu elitnog takmičenja. Bez obzira na ostvaren rezultat Aleksandar Džikić nije bio preterano raspoložen na konferenciji za medije.

– Čestitam Baskoniji koja je veoma dobra ekipa. Naterali su nas da radimo neke druge stvari, pobedili smo na kraju i to je dobro – počeo je Džikić.

Upitan da prokomentariše nešto o planu igre koji je doveo do odličnog procenta šuta za tri (34-21) kaže:

– Da li vi to mene stvarno pitate da li sam planirao da dam 21 trojku? – nasmejao je sve u sali, pa nastavio:

– Rekli su mi da smo oborili i naš rekord iz Kupa 1994. godine i evroligaški. Znali smo da ne možemo da idemo sa njima previše dole, u reket, visoki su, raširili smo se i dali trojke uz zvuk sirene. Izgleda da sam odmah bolji trener čim pogađamo trojke u poslednjim sekundama. Ovi igrači su više puta ove sezone zaslužili aplauze, ali svako ima pravo na svoje mišljenje.

Posebno je bio raspoložen Edvin Džekson koji je postigao 24 poena (9-6 za tri).

– On je igrač kojem je neophodno samopouzdanje, doduše to treba svima, ne samo njemu. Mučili su se svi sa tim i smatram da će im ovaj trijumf mnogo pomoći. Promašaji su normalne stvari, sve dok ne gubimo previše lopti kao što je bio slučaj večeras (samo četiri). Najviše mi se dopalo to što je ekipa videla da je on “vruć” i što su mu davali lopte, to je veliki napredak.

Medije je zanimalo i da li je ekipa trenirala drugačije usled problema sa povredama.

– Ne možemo dublje da ulazimo u analizu, nemamo vremena za to. U najavi sam još rekao da smo radili bez centara. Omić je igrao oko devet minuta pod injekcijom, Danilo Nikolić je primio dve infuzije i igrao. Nismo pripremali ništa drugačije nego inače. Koti Klark je pomagao na četvorci, Barović i Danilo su širili, nema tu filozofije neke. Ponavljam, sve izgleda bolje kada se pogađaju trojke u poslednjoj sekundi.

Na kraju je istakao da svi rade ozbiljan posao i da je pobeda veoma važna.

– Mi sebi pravimo najveći pritisak, radimo ozbiljno, da smo neozbiljni ništa od ovoga nas ne bi tangiralo. Lakše je naravno kada se pobedi nego kada se izgubi – zaključio je Džikić i dodao da sa povredom Alekse Ilića situacija nije dobra.

KATEGORIJE