Džikić: Pobedili smo moćni CSKA, izvinjavam se zbog izliva emocija

Nije mogao Aleksandar Džikić da sakrije emocije kada je Budućnost ostvarila veliku pobedu u “Morači” protiv CSKA.

– Moram da se izvinim zbog toga. Nije bilo korektno sa moje strane. Samo je iz mene izbila ta neka energija koju imamo i stručni štab i ja, svašta nešto trpimo, pa povremeno izađe. Neće se ponoviti – rekao je Džikić.

Njegova ekipa je došla do velikog trijumfa.

– Očigledno je da smo napravili iznenađenje protiv sjajnog tima, jednog od najbolja tri u Evroligi. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim navijačima na podršci tokom svih 40 minuta i kada smo bili u zaostatku i u plusu. Rekli su mi da smo oborili rekord po poseti. Pamtićemo da smo pobedili moćnu ekipu uz toliko publike na tribinama. Da ne filozofiram puno, dobili smo CSKA i sad kao treba da budem skroman u pobedi. Nije bilo loše.

Iks faktor je definitivno bio Danilo Nikolić koji je pgodio četiri veoma bitne trojke. Medije je zanimalo i kako je stigao do takvog mentaliteta.

– Vremenom i strpljenjem. Nije mu lako sa mnom, ni meni sa njim pravo da vam kažem. Mi smo malo promenili način igre u poslednjih nekoliko utakmica. Kada izađemo sa Erlom i Dačom otvara se dosta. Mnogo podseća na velike pobede od prošle godine. Mada, malo mi je čudno što se svi čude kada Dača odigra dobro. Odigrao je dobro, pomaže i u odbrani, biće to u redu. Kada ne bude mogao on, neko drugi će.

U reketu je Koti Klark stvarao velike probleme “armejcima”.

– Kada Omića i Barovića pomerimo na klupu on dobija prostor dole. Iskoristili smo to, pogodili neke šuteve, imali i malo sreće na kraju, ali je valjda i ta fortuna deo sporta. Jedna od varijanti je bila da Erl, Danilo i Zoran Nikolić i Barović igraju. Posle Laktaša smo morali da reagujemo. Na nekim utakmicama će moći kao u ovoj večeras, na nekima će postojati veća potreba za centrima poput Omića, Barovića i Zorana Nikolića. Doduše, ubismo se u svom tom planiranju, pa nas onda na putu za Himki zadesi kijamet i putuješ 13 i po sati.

Na konstataciju da je delovalo da mu je po reakciji na kraju ovaj trijumf najdraži, nasmejao se:

– Ma kakvi, ni blizu. Bila je tamo neka pobeda u aprilu koja mi je bila mnogo draža. Neuporedivo.

Upitan kako će bez četvorice igrača koji imaju obaveze sa reprezentacijom Crne Gore (Ivanović, Popović, Suad Šehović i Barović) je ostao iznenađen.

– Ko ide? Pravo da vam kažem ne znam, niko sa mnom nije pričao. Ne znam zašto. Nikada nisam imao problem da dozvolim igračima da igraju za reprezentaciju. Doduše, bio sam zauzet prethodnih dana.

To ujedno znači da će imati okrnjen sastav za duele sa Zadrom u ABA ligi (26.11) i Olimpijakosa (30.11)

– Šta ću bez njih? Koja mi je druga opcija? Nemam je. U nešto drugačijem sastavu ćemo ići u Atinu. Daleko je to doduše. Ovaj Zadar je malo komplikovaniji, tačnije mnogo. Sad vozimo ovako, imamo dobar period, videćemo koliko će potrajati. Najvažnije je da se niko ne povredi. U Atinu ćemo sa jednim plejmejerom. Ne znam, Koti će biti drugi, treći Drobnjak i Bojić – zaključio je Džikić.

KATEGORIJE