Džikić posle zvižduka u “Morači”: Nikome nije lako

Podgoričani gube strpljenje. Šesti evroligaški poraz iz isto toliko utakmica, četvrti u dvorani “Morača” doneo je zvižduke s tribina, koji, posle svega, nisu bili neočekivani za trenera Budućnosti Aleksandra Džikića.

– Nije prijatno. Znam da ljudi očekuju više i da nisu zadovoljni, ne samo oni, već i ja isto. Razumem da su očekivanja velika, to je možda normalno. To je deo sporta, lepi i nazovi ružni trenuci.

Šampion ABA lige u 6. kolu elitnog takmičenja poražen je od Žalgirisa 72:60.

– Čestitam Žalgirisu. Nismo imali konstantne odgovore na njihovu agresiju… Posle izgubljenih i promašaja naš fokus je pao – rekao je Džikić pre nego što je dao komentar na zvižduke s tribina koji su bili upućeni Erlu Klarku.

– Problema ima sigurno, videli ste i sami. Nije mu lako. On najbolje zna koliko mu je teško.

Posle uzastopnnih evroligaških neuspeha izgleda kao da se u ekipu uvukao i strah, nesigurnost…

– Da, to se dobro vidi. Pokušavamo da ih, koliko možemo, zaštitimo, ali svesni su oni svega. Svesni su očekivanja, svesni su pritiska i nije im lako. Stvarno im nije lako, svima nama nije lako.

Pred Podgoričanima je crnogorski derbi protiv Mornara u ABA ligi. U nedelju gostuju u Baru.

– To je velika utakmica i za njih i za nas, lokalni derbi, biće motivisani, moramo i mi da budemo motivisani. Da će da bude lako – neće. Doveli su Brauna, koji je igrač koji mislim da može da prikaže dosta u njihvom načinu igre. Da li odmah na početku ili će mu biti potrebno vreme – zavisti. Uspeh na tom meču povezan je sa odbrambenim zadacima. Ako zaustavimo njihov šut spolja imaćemo priliku da drugačije igramo u napadu – kazao je Džikić.

KATEGORIJE