Džikić uoči meča sa Zvezdom: Biće promena u odnosu na Laktaše

Derbi kola ABA lige je na programu u nedelju. Budućnost će u Podgorici dočekati Crvenu zvezdu.

Trener domaćin Aleksandar Džikić ima samo reči hvale na račun protivnika.

– Jedan od najtežih protivnika dolazi u Moraču, tim koji je sastavljen da se bori za sam vrh. Dovedeni su veoma iskusni igrači, promenjen stručni štab, zadržani poželjni domaći igrači – kaže Džikić.

Očekuje znatno drugačiji meč od onog u Laktašima koji su crveno-beli rutinski dobili.

– Na Superkupu su nas pobedili, igrali dosta tečno i sa dobrom preciznošću u šutu. Mi smo naporno radili po povratku u Podgoricu, pojačali smo sastav kako bi uspešnije parirali njihovoj visokoj liniji. Biće promena u formaciji u odnosu na naš prošli meč, to bi trebalo da oteža sprovođenje nekih od njihovih defanzivnih ideja koje su pokazali. Biće potrebno iskontrolisati agresivan skok u napadu i individualne akcije njihovih koš igrača. Znamo da će dvorana biti puna i da ćemo imati bezuslovnu podršku. Očekujemo da svi prvotimci budu spremni za utakmicu u nedelju – poručio je Džikić.

Jedan od najboljih igrača Podgoričana Nikola Ivanović ističe da predstojeći duel ne treba porediti sa prošlosezonskim.

– Ova utakmica nema veze sa prošlogodišnjim finalom. Nova sezona gde oba tima imaju jednake ambicije za titulu. Mi smo imali nekoliko dana za kvalitetan trening jer u toku sezone nećemo imati vremena kao sad između mečeva sa Krkom i Crvenom Zvezdom pa koristimo ove dane za što bolju pripremu. Publika u Podgorici zna važnost utakmice i sigurno će atmosfera biti vrela a mi igrači moramo to da kanališemo na pravi način – zaključio je Ivanović.

KATEGORIJE