Džordan i Nejmar u istom timu

Majkl Džordan je kao igrač bio i ostao jedan od najvećih sinonima za košarku. Nike je od njegovog prezimena, ali pre svega siluete, izgradila sportski brend koji je odavno sinonim za vrhunsku košarkašku patiku, ali i prestižnu obuću i garderobu, čija je vrednost narasla na oko tri milijarde dolara, i to uglavnom zahvaljujući promotivnom “oblačenju” košarkaških ekipa NCAA.

Počelo je sa  Severnom Karolinom na kojoj j studirao Džordan, pa Marketom, Džordžtaunom i Mičigenom, da bi se  nastavilo sa Hjustonom, Oklahomom, Foloridom i San Dijego Stejtom, uz opremanje i ostalih sportskih sekcija ovih fakulteta, računajući i onu, u SAD najvažniju – fudbalsku (američki fudbal).

Uporedo, “Jordan brand” je postao tehnički sponzor košarkaških reprezentacija Hrvatske, Argentine i Francuske. Ali, američki brend koji je od samog starta sponzor najvećeg street basket turnira “5 na 5” na planeti, poznatog kao “Quai54”, napravio je još jedan korak, možda i najzanimljiviji do sada. Postao je tehnički sponzor, kako bi Amerikanci rekli “soccer team” Pari Sen Žermena.

KATEGORIJE