Efes čuva Atamana i Micića

Evropski mediji su prethodnih dana selili Vasilija Micića u Španiju, prvo u Madrid, pa zatim u Barselonu. Međutim, Anadolu Efes s kojim ima opciono još jednu seoznu ugovora, ne namerava da pusti na leto srpskog reprezentativca koji igra odlično ove sezone (prosek u Evroligi 11.79 poena, 5.38 asistencija, prosek u Prvenstvu Turske 12.33 poena, 7.28 asistncije). Prema pisanju portala “Eurohoops”, istanbulski klub je Miciću ponudio novi ugovor od najmanje dve godine. Kako se može nezvanično čuti u pitanju je dvogodišnja saradnja, uz mogućnost produžetka na treću sezonu (2+1), uz uslov da Micić može da napusti Anadolu Efes jedino ako stigne ponuda Filadelfije koja ga je 2014. godine draftovala kao 52. pika. Ostalo je još samo da se ozvaniči ugovor.

Anadolu Efes nije završio samo posao oko produžetka saradnje sa Micićem, naravno uz bolje finansijske uslove po srpskog reprezentativca nego što su u sadašnjem ugovoru, već je, takođe nezvanično, sve dogovoreno i o produžetku saradanje sa trenerom Erginom Atamanom.

Najuspešniji turski stručnjak, jedini koji je podizao tri evropska trofeja (Kup Saporte 2002. sa Montepaskijem, FIBA Evročelendž 2012. sa Bešiktašom i Evrokup 2016. sa Galatasarajem), nalazi se na tri koraka do plasmana na fajnal for Evrolige sa Anadolu Efesom koji među četiri najbolja evropska tima nikad nije bio pod etiketom samostalne Evrolige. Naime, “pivari” su 2000. i 2001. igrali na fajnal foru  FIBA Evrolige, odnosno FIBA Suprolige. U četvrtfinalu će imati prednost domaćeg terena. Sve to je u klubu, s razlogom, ocenjeno kao uspeh, pa je Atamanu stigla zahvalnica u vidu dogovora o produžetku ugovora.

KATEGORIJE