Ejton: Dončić je “zver”

Ko je ruki godine? Prema trenutnom stanju dvojica igrača se izdvajaju – Luka Dončić (Dalas) i Deandre Ejton (Finiks). Kako stvari stoje, zantno bliži tome je slovenački reprezentativac.

– Pratim njegove mečeve stalno. On je “zver”. Kad ga gledam pomislim “šta kog đavola, nema šanse da je on ruki”. Igrao je već profesionalnu košarku u Realu, bio je u ovakvim situacijama. Ne razgovaramo svaki dan, ali smo u dobrom odnosu. Nivo poštovanja postoji – rekao je Ejton za “The Undefeated”.

Nije želeo previše da priča o tome zbog čega se o njemu ne govori previše.

– Uvek sam bio “ispod radara”. Svi znaju kakav sam tip igrača, sam one žele da mi daju dovoljno priznanje za to. Radim naporno kako bih zaslužio sve ovo, moraću tako da nastavim. Svestan sam da je glavna razlika u pobedama. Morate da pobeđujete da biste dobijali pravu pažnju. Sa timskim uspehom dolaze i individualna priznanja. Neophodi su nam trijumfi – jasan je Ejton.

U direktnom okršaju prethodne noći Dončić je meč završio sa 30 poena, šest skokova i pet asistencija, dok je Ejton odigrao verovatno najlošiji meč od kada je došao u ligu sa svega šest poena i pet skokova za 20 minuta.

KATEGORIJE