Entoni preko Atlante do slobode

Oklahoma Siti Tander ugovorili su “trejd” sa Atlanta Hoksima, u kome centralno mesto zauzimaju Karmelo Entoni sa jedne i Denis Šruder sa druge strane.

Entoni ide u Atlantu uz zaštićeni pik prve runde drafta 2022. godine (ako bude između prvog i 14. mesta, pretvoriće se u dva pika druge runde), a u suprotnom pravcu će Šruder, tako da će plejmejkeri Hoksa biti “ruki” Tre Jang i pridošlica iz Bruklina Džeremi Lin, kada se oporavi od povrede kolena.

Oklahoma se tako na elegantan način otarasila Entonijevog ogromnog ugovora za predstojeću sezonu (28 miliona dolara) i dobila igrača koji će biti od velike pomoći Raselu Vestbruku u organizaciji igre.

Prema nezvaničnim informacijama, Karmelo Entoni će u narednih nekoliko dana biti otpušten od strane Hoksa, nakon čega će moći da izabere tim po sopstvenom nahođenju. U najužoj konkurenciji su Hjuston i Majami, sa čijim predstavnicima se nedavno sastao u Las Vegasu, ali su “rakete” favoriti u trci za 34-godišnjim krilom.

“Yahoo sports” saznaje da je u “trejd” uključena i Filadelfija, koja će od Atlante dobiti centra Majka Maskalu, a daće dvojicu “svingmena” – nama dobro poznati Francuz Timote Luvavu postaće član Oklahome, dok će Džastin Anderson u Džordžiju.

KATEGORIJE