Faje i Zvezda – zvanično je!

Mohamed Faje – senegalski reprezentativac koji igra na poziciji krilnog centra, novi je član Crvene zvezde mts, potvrdio je klub sa Malog Kalemegdana. Ugovor je potpisan na godinu dana.

Faje je je prve košarkaške korake napravio u rodnom Dakaru, a nakon toga se otisnuo na koledž. Pohađao univerzitete Džordžija Tek i SMU. Profesionalnu karijeru započeo je u Francuskoj gde je nastupao za Tulon, a potom prešao u Ikaros Kalitea. Svoju bogatu karijeru u Grčkoj gradio je u ekipama Panelefsiniakosa, Retimna i Promitea Patrasa. U sezoni 2016/17 Faje je nastupao za Vareze i u 2017. godini imao epizodu u Libanu.

Karakterišu ga odlične fizičke predispozicije, a pogotovo je sjajan na skoku. O tome najbolje svedoči podatak da je bio najbolji skakač prvenstva Grčke 2015. Kao reprezentativac Senegala osvojio je dve bronzane medalje na AfroBasketu 2013. i 2017. godine. Takođe, nastupao je za nacionalni tim i na Svetskom prvenstvu.

Muhamed Faje je u sezoni 2017/2018 noseći dres Promitea Patrasa bio najbolji strelac i najbolji skakač ekipe. Beležio je prosečno 12,5 poena uz 5,7 skokova po meču.

Iskusni Senegalac je šesto pojačanje crveno-belih, među koje su već stigli Bili Baron, Majk Cirbes, Majkl Odžo, Dušan Ristić i Stratos Perperoglu.

Ilustracija: KK Crvena zvezda

KATEGORIJE