Faje: Navijače očekuje ludnica

Šta god je potrebno da uradim kako bi pomogao timu – uradiću. To je bio moto Mohameda Fajea prošle sezone. Ništa se nije promenilo ni uoči početka nove. Potvrdio je to u razgovoru za „Basketball sphere“.

– To je ono što ja radim. Šta god treba, biću tu. Boriću se i u to niko ne treba da sumnja – jasno stavlja do znanja Faje da je spreman da bude u službi tima.

Nije bio siguran hoće li stići poziv iz Beograda, a kada je konačno došao, osetio je olakšanje.

– Bila mi je velika čast kada su me pozvali i pokazali da me ponovo žele u timu. Nadao sam se da ću dobiti šansu da nastavim da se dokazujem i presrećan sam što se to dogodilo.

Očekuje Senegalca velika konkurencija u reketu, mada tvrdi da mu to ne smeta. Naprotiv.

– To je uvek dobro za ekipu. Sezona je duga. Čeka nas mnogo utakmica, ima dosta da se igra i svi moramo da radimo. Moraćemo da se pomažemo, ali da u isto vreme na treninzima teramo jedan drugog do budemo još bolji. Ko god da počinje meč, osoba koja ulazi mora da bude spremna da ga zameni na pravi način. Što se mene tiče, čeka me prva sezona u Evroligi i jedva čekam da debitujem u tom takmičenju.

Imao je poruku za navijače.

– Očekuje ih prava ludnica. Prošla sezona je bila samo kratak uvid u ono što možemo, ove godine će biti ono pravo.

U ekipu su stigle novajlije poput Džejmsa Gista, Lorenza Brauna i Derika Brauna, kao i povratnici Čarls Dženkins i Ognjen Kuzmić.

– Sve ide kako treba. Momci su bili sjajni na pripremama. Trudimo se da pomognemo pojačanjima. Najviše to rade Čarls i Odžo koji ih uče i neke reči na srpskom – nasmejao se Faje, pa nastavio u nešto ozbiljnijem tonu:

– Dobili smo zaista sjajne iskusne igrače koji su nam neophodni. Došli su momci koji znaju kako se igraju veliki mečevi, tu su da nam pomognu i da uz njih postanemo bolji. Čekaju nas neke stvari na koje možda nismo navikli, a koje su oni prošli i tu su da nam olakšaju sve što sledi.

KATEGORIJE