Filadelfija ne krivi trenera

Rezultati Filadelfije sada deluju kao bajka u odnosu na prve godine kada je Bret Braun preuzeo kormilo Siksersa. Ipak, mnogi su pomislili da bi posle eliminacije ambicioznog tima iz Grada bratske ljubavi, nekadašnji asistent u stručnom štabu San Antonija i bivši selektor Australije trebalo da strepi za svoj posao.

Filadelfija je drugi put uzastopno ispala u polufinalu Istoka iako se od ovog tima, doduše predvođenog mladim zvezdama, očekuju najviši ciljevi. Međutim, i pored toga Braun je dobio poverenje vodećih ljudi franšize, tako da će se vratiti i sledeće sezone, što će označiti njegovu sedmu godinu na klupi Siksersa.

Činjenica, nedostajali su milimetri, ili desetinke, da u sedmoj utakmici polufinala Istoka Filadelfija uđe u produžetak protiv Toronta, ali je šut Kavajia Lenarda surovo okončao snove Seventisiksersa.

– Nema razloga za brigu – rekao je Džoel Embid, prva zvezda Filadelfije, na temu Braunovog ostanka na mestu prvog trenera tima. – On je neverovatan trener, još bolja osoba i mnogo ga volim. Ako je nečija krivica, moja je.

KATEGORIJE