Furiozni Lenard poslao poruku Voriorsima

Milvoki je vodio 76:61 u trećem periodu, imao potpunu kontrolu utakmice od prvog minuta računajući i kontrolu Kavajia Lenarda. Onda su Baksi na trenutak ispustili konce i nastao je haos. Kavaji se otrgao, klupa Reptorsa počela da dominira i sve se promenilo.

Promenila se i tradicija – Toronto će prvi put u 23-godišnjoj istoriji franšize igrati veliko finale. Borbe za titulu prvi put će biti igrane van teritorija SAD.

Milvoki je ispustio šansu a Majk Budenholcer nastavio sa prokletstvom u utakmicama u kojima se kao prvi trener nalazio pred eliminacijom. Bivši šef stručnog štaba Atlante izgubio ih je sve.

Bila je to noćna mora za Janisa Adetokunba koji nije izdržao i napustio je konferenciju za medije usred pitanja. Fenomenalna sezona Grka srušena je sa četiri uzastopna poraza u finalu Istoka, nakon što su Baksi imali 2-0 u seriji i igrali produžetak u trećem meču.

Voriorsi su dočekali protivnika kojeg poznaju. Ne Reptorse, logično, već Kavajia Lenarda koji je jedini stajao na putu dominacije Golden stejta u sezoni 2016/17. Tada ga je Zaza Pačulija izbacio iz plej-ofa povredivši ga na plus 23 za San Antonio u prvom meču protiv šampiona usred Orakl arene. Spursi su izgubili i taj duel od kada Lenarda nije bilo na terenu.

Sada se Kavaji oporavio, spreman je. Pitajte Adetokunba kako je “Kandža” izgledao u ovoj akciji.

Toronto – Milvoki 100:94 (4-2)

Toronto: Lenard 27 (8-1 trojke, 11-8 penali, 17 sk, 7 as, 6 il), Sijakam 18, Lauri 17 (8 as), Vanvlit 14 (5-4 trojke).

Milvoki: Adetokunbo 21 (11 sk, 3 rampe), Lopez 18 (9 sk, 3 rampe), Midlton 14 (8-4 trojke), Iljasova 13, Hil 10, Brogdon 10.

KATEGORIJE