Gegić o “MVP partiji”: Svako ima svoju ulogu

Partizan je u prošlom kolu, u Sremskoj Mitrovici, prekinuo niz od šest uzastopnih poraza. I posle pobede nad Megom, Andrea Trinkijeri je izdvojio dvojicu igrača koji zaslužuju da se nazovu MVP tog meča – Amar Gegić i Bandža Si.

Gegića je pohvalio jer je promenio odbranu, ali je istovremeno i bio ljut na mladog beka koji je poslednjih skoro osam minuta proveo na klupi jer je – kako je rekao trener – napravio pet glupih faulova.

U razgovoru za „Sportski žurnal”, Gegić se osvrnuo na pohvale trenera.
– Drago mi je čuti to, ali u prvom planu je pobeda tima. To je ono što nam je trebalo. Trener je tako video ono što sam ja odigrao, on je tu da nas nauči šta i kako. Ovo je bila tek prva utakmica, neki su radili svoj posao, neki će tek raditi. Ali, siguran sam da ćemo svi da uradimo ono što se traži od nas.

Mladi bek je dodao još:
– Desila se promena trenera, i ne mogu da kažem da je sada nešto drugačije. Jednostavno, svaki trener traži nešto svoje kako bi napravio tim koji će da pobeđuje. Svako ima svoju ulogu u timu, i to će se menjati od utakmice do utakmice, u zavisnosti od protivnika. Važno je da svako od nas svoju ulogu uvek ispuni. Samo tako možemo do pobede.

O utakmici protiv Mege, Gegić je rekao:
– Napali smo ih gde su slabi. Nije to baš bila lepa utakmica, ali taktički smo to dobro izneli i na kraju je ispalo dobro po nas. Nije lako igrati protiv presinga čitavu utakmicu, 40 minuta!

Partizan već sutra čeka nastavak takmičenja u Evrokupu, u goste mu dolazi Trento. O tom meču Gegić je rekao:
– Kao i u svakoj utakmici, tako ćemo i protiv Trenta ići na pobedu. I tu nema nikakvih znakova pitanja!

FOTO: KK Partizan

 

KATEGORIJE