Gober želi u Kinu!

Francuska će po svemu sudeći biti moćna na Svetskom prvenstvu u Kini. Posle Evana Furnijea, beka Orlanda, oglasio se i Rudi Gober, jedan od najdominantnijih centara NBA.

U razgovoru za L’Ekip, prošle godine najbolji defanzivac lige, istakao je da će biti uz Trikolore na Mundobasketu u Kini.

– Ako sam zdrav, biću tamo – rekao je Gober. – U ovom trenutku sam fokusiran na plej-of sa Jutom. U trenutku kada se sezona završi, doneću i konačnu odluku. Ali, naravno da mi je želja da budem tamo i pomognem ekipi da se kvalifikuje za Olimpijske igre. Važno je da budemo fokusirani na našu igru, da se dobro pripremimo i odemo u Kinu sa željom da osvojimo zlato. Iako nam je jasno da to neće biti lako – poručio je Gober.

Furnije i Gober definitivno čine Francusku ponovo moćnim timom. Videćemo kakva će biti odluka Nikole Batuma koji nije imao najsjajniju sezonu sa Šarlotom. Vensan Kole, selektor Galskih petlova, od NBA igrača mogao bi da računa još na Timotija Luvavua i Frenka Nilikinu, dok su u Evroligi izvanredni Nando De Kolo, Leo Vesterman, Žofri Lovernj, Rodrig Bobua, Fabijen Kozer

KATEGORIJE