NBA

Golden Stejt spao na Durenta i epizodiste

Trener Golden Stejt Voriorsa Stiv Ker u noćašnjem meču protiv Los Anđeles Lejkersa neće moći da računa na trojicu od četvorice svojih Ol star igrača – Stefa Karija, Kleja Tompsona i Drejmonda Grina.

Kari je povredio skočni zglob na početku utakmice protiv San Antonija, prošlog četvrtka, Drejmonda Grina tokom čitave sezone boli rame, pa će zbog toga propustiti još jednu utakmicu, a iz ovog trija će se najverovatnije poslednji vratiti na teren Tompson, koji je doživeo frakturu palca desne ruke.

Za sada se zna samo da će Tompson 22. marta na kontrolu, ali neće biti iznenađenje ako bude morao da pauzira i nekoliko nedelja.

Baš je loše što ne mogu da igram, posebno što sam bezbroj puta imao problem skočnog zgloba, ali verujem u strategiju tima, da je najpametnije pustiti da se povreda zaleči, pa da u finiš regularnog dela sezone, posle i u plej-of, uđem 100 odsto spreman. Nisam samo ja u pitanju, imamo gomilu ugruvanih momaka i u ovom trenutku zdravlje mora da bude prioritet – izjavio je Kari.

Kevin Durent u sredu će uz pomoć veterana kao što su Andre Igudala (i njegov nastup bio je pod znakom pitanja), Šon Livingston i Nik Jang probati da donese Voriorsima (skor 51-16) važnu pobedu u trci sa prvoplasiranim timom Zapada, Hjuston Roketsima (53-14). Onda bi ostalo da se vidi da li će bar Grin biti spreman da nastupi u petak protiv Sakramenta i u subotu na gostovanju u Finiksu.

Kako sada stoje stvari, Hjuston ima odlične šanse da u plej-of krene sa najboljim skorom i prednošću domaćeg terena, sve do eventualnog plasmana u finale Zapada i veliko finale.

KATEGORIJE