Gordon u Bruklinu

Ekipa Bruklina saopštila je da je otpustila krilo Miča Krika i potpistala ugovor sa krilnim centrom Druom Gordom. Detalji i dugotrajnost saradnje Netsa i starijeg brata Erona Gordona, nisu poznati, ali američki mediji pretpostavljaju da je u pitanju “Exhibit 10” ugovor, koju igraču obezbeđuje dolazak na predsezonski kamp, posle koga može da potpiše “dvosmerni” ili garantovani ugovor.

Gordon je studije proveo na univerzitetima UCLA i Novi Meksiko, a pažnju srpske javnosti je skrenuo u leto 2012. godine kada je potpisao prvi profesionalni ugovor, sa Partizanom, posle odrađene Letnje lige u ekipi Dalas.

Dobru godinu u crno-belom dresu nije obogatio nijednim peharom iako je Partizan te sezone osvojio ABA ligu i Superligu, jer je u aprilu 2013. odlučio da napusti Beograd i preseli se u Sasari. Tog leta se opet oprobao u Letnjoj ligi, kao član Orlanda i Sakramenta, ali pošto se nije izborio za “pravi” NBA ugovor, izabrao je Banvit. U turskom timu se zadržao par meseci, a zatim se vratio u Sasari s kojim je u zimu 2014. osvojio Kup Italije.

Gordon je tek iz trećeg pokušaja uskočio u NBA voz, i to naravno preko Letnje lige pošto je 2014. igrao za Filadelfiju koja je odlučila da ga zadrži do pred sam početak sezone. Zatim mu je uručila otkaz, ali mu je našla mesto u svom razvojnom timu, Delaver 87ers (današnji Delaver Blu Kouts) iz kojih je polovinom novembra uskočio u dres Siksersa, odigravši devet zvaničnih NBA mečeva, posle čega je usledilo novo otpuštanje i selidba u razvojni tim do kraja te sezone.

Poslednje tri godine, po sezonu je proveo u Šalonu, Lijetuvos Ritasu i Zenitu iz Sankt Peterburga u kojem je, igrajući mečeve Evrokupa i VTB lige, beležio 11.7 poena, 6.8 skokova za prosečno 20.8 minuta po meču.

Foto: Eurocup

KATEGORIJE