Grčka bez Slukasa ide u Kinu

Iako je delovalo da nije veći problem u pitanju, Kostas Slukas je neizvesan za Svetsko prvenstvo u Kini. U svakom slučaju, neće biti u avionu koji će u sredu odvesti najbolje košarkaše Grčke u najmnogoljudniju zemlju sveta.

Sjajni plejmejker povredio je list na utakmici Grčke i Italije. Snimak magnetnom rezonancom, koji je odmah urađen, pokazao je istegnuće mišića, ali će Slukas u utorak ponovo morati na preglede, kako bi se još jednom procenio stepen povrede.

Takođe, grčka federacija je potvrdila, da Slukas neće u sredu otputovati u Kinu sa ostatkom tima, već će ostati u Atini kako bi obavio terapije. U zavisnosti od toga kako se situacija sa povredom bude razvijala, trostruki osvajač Evrolige bi mogao kasnije da se pridruži saigračima u Kini, i da bude uz tim već na utakmici protiv Crne Gore, 1. septembra u Nanjingu.

Tako je na spisku ostalo 13 igrača. To su: Janis Adetokounbo, Tanasis Adetokounbo, Jianis Atinaiou, Janis Burusis, Nik Kalates, Adonis Koniaris, Janulis Larencakis, Konstantinos Mitoglu, Jorgos Papajanis, Kostas Papanikolau, Joanis Papapetru, Jorgos Printezis i Panajotis Vasilopulos.

Grčka večeras na Akropolis kupu igra protiv Turske.

KATEGORIJE