Grčka želi predolimpijski turnir!

Posle velikog razočarenja na Svetskom kupu u Kini, gde nije stigla čak ni do četvrtfinala, Grčka je spremna da organizuje jedan od četiri kvalifikaciona turnira za plasman na Olimpijske igre.

Grčki dnevnik “Ta Nea” prenosi da je predsednik KS Grčke, Jorgos Vasilakopulos, potvrdio te vesti i dodao da su u košarkaškoj federaciji ove zemlje već krenuli da prave predlog budžeta potrebnog za organizovanje jednog od turnira, a sa kojim će uskoro izaći pred državne organe.

– Ubeđeni smo da smo, uprkos finansijskoj krizi u Grčkoj, u stanju da organizujemo ovako veliki košarkaški događaj, koji može samo da donese korist celoj zemlji – rekao je Vasilakopulos.

Prvi čovek grčke košarke je naglasio i da nije zadovoljan suđenjem na utakmici između Grčke i Češke, koja je odlučila putnika u četvrtfinale iz te grupe, kao i da bi voleo da je na utakmicama Grčke video Andreasa Zagklisa, generalnog sekretara FIBA. Što nije bio slučaj tokom Svetskog kupa u Kini.

Inače, Grčka je propustila olimpijske igre u Riju 2016. i ne želi da propusti još jedan olimpijski turnir.

Podsećamo, Svetsko prvenstvo u Kini dalo je sedam učesnika Igara u Tokiju – Španija, Francuska, SAD, Argentina,, Australija, Iran i Nigerija, osmi učesnik je Japan, kao domaćin. Preostalih osam daće četiri kvalifikaciona turnira, na kojima će učestvovati ukupno 24 selekcije, od 23. do 28. juna 2020, a čiji će pobednici ići u Rio.

KATEGORIJE