Grin laktom po Bertansu

Četiri i po minuta pre kraja druge utakmice plej-of serije između Golden stejta i San Antonija, Drejmond Grin i Davis Bertans nisu bili nežni jedan prema drugome prilikom borbe u reketu. Naravno, kako to obično biva, Grin je bio taj koji je preterao i koji, kasnije, nije prihvatao tu realnost.

Činjenica, Bertansov lakat je bio na vratu snažnog krilnog centra Golden stejta, ali je Grinov potez bacio nekadašnjeg igrača Partizana na parket čime je zaslužio nameran faul.

Letonski šuter je promašio slobodno bacanje što je posebno oduševilo prošlogodišnjeg najboljeg defanzivca lige.

– Malo je odglumio – poručio je Grin. – Čak ne znam ni da li sam ga udario. Ne kažem da nisam, samo ne znam. Ali, ako i jesam, zar nije trebalo da bude obostrani nameran faul. Zar mene mogu tek tako da hvataju za vrat? Morao sam da ga skinem sa vrata. Trebalo je da budemo obojica kažnjeni.

Bitke u plej-ofu bude posebnu žestinu u Grinu koji je 2016. imao pet namernih faulova u doigravanju zbog čega je suspendovan za peti meč finala protiv Klivlenda. Mnogi su mišljenja da je njegov izostanak trasirao Kavalirsima put ka preokretu u seriji i tituli.

KATEGORIJE