Hjuston uzvratio udarac

Posle poražavajuće prve utakmice finala konferencije, za Hjuston je postojao samo jedan način na koji je mogao da “ustane” i postane ravnopravan rival u seriji protiv Golden stejta. Džejms Harden je morao da dobije pomoć i Roketsi su morali da otežaju život ubitačnim napadačima aktuelnog šampion.

Ako nisu uspeli u punoj meri da zaustave Kevina Durenta, onda su barem učinili da Stef Kari i Klej Tompson zajedno ubace 24 poena. Međutim, još veći posao Hjuston je uradio u napadu. Apsolutno šuterskoj ekipi počele su da ulaze trojke, Erik Gordon je pogodio svoju porciju, Pi Džej Taker postavio plej-of rekord karijere, Trevor Ariza se konačno priključio saigračima… Samo od ove trojice “pomoćnika” Hjuston je dobio 68 poena! Hardenu i Polu je posao bio olakšan.

– Dobili smo šta smo zaslužili – poručio je Stiv Ker, trener Voriorsa. – Protivnik je igrao kao da mora da pobedi, mi nismo.

Ipak, Golden stejt se iz Teksasa vraća u Zaliv sa ukradenom prednošću domaćeg terena. Hjuston će morati da ponovi ovakvu predstavu, sa još boljim Hardenom, ako želi da uzvrati u Orakl areni u naredna dva meča.

Hjuston – Golden stejt 127:105 (1-1)

Hjuston: Harden 27 (15-3 trojke, 10 sk), Gordon 27 (9-6 trojke), Taker 22 (6-5 trojke, 7 sk), Ariza 19 (6 as), Pol 16 (5-1 trojke). Golden stejt: Durent 38 (22-13 iz igre, 9-9 penali), Kari 16 (8-1 trojke, 7 sk, 7 as), Tompson 8.

KATEGORIJE