“I dalje imam velika očekivanja”

Partizan je jutros otputovao u Kluž, gde će tokom vikenda učestvovati na prijateljskom turniru. Prvi protivnik crno-belih – sutra od 18 časova – biće Mornar. Od tog meča zavisi i termin utakmice u nedelju. Ako pobede igraće finale od 20, ako izgube, za treće mesto od 18. U drugom “polufinalu” igraju Kluž i Fenerbahče.

Osim što će se crno-beli u Klužu sresti sa trenerima koji su pisali istoriju kluba – Duškom Vujoševićem, savetnikom u Klužu, i Željkom Obradovićem, trenerom Fenerbahčea, biće i gosti na svečanosti kojom se jedan njihov bivši igrač oprašta od košarke. Reč je o Aleksandru Rašiću, koji je karijeru završio prošle sezone u dresu Kluža, koji mu se ovim putem zahvaljuje za sve što je uradio za klub.

Ipak – kad je Partizan u pitanju – poenta ovog turnira je da trener Andrea Trinkijeri i njegovi saradnici u stručnom štabu vide dokle su stigli u pripremama, šta je to na čemu još treba da se radi.

Rade Zagorac je, pak, u intervjuu za “Sportski žurnal“, istakao da je zadovoljan kako se stvari do sada razvijaju. U prilog tome govore i prijateljske utakmice, u kojima su crno-beli prikazali dobre igre, za ovaj deo priprema i koje su pobedili.

Pre priče o onome što čeka Partizan, Zagorac se vratio na sezonu koja je prošla, a za kojom, kako je rekao, još oseća žal.
– Žao mi je što ta sezona rezultatski nije prošla bolje. Mogli smo da uradimo bolji posao. Ali, dobro! To je sve ostalo iza nas.

Partizan je pred novim izazovima.
– Došlo je dosta novih, dobrih i iskusnih igrača, koji istovremeno žele i da se dokazuju, koji nisu potpuno afirmisani u Evropi, osim možda jednog ili dvojice. Uz neku domaću osnovu koja je ostala, dobrih, vrednih i talentovanih momaka i uslove koje imamo, a koji su sjajni, sve to je dobar razlog da verujemo da možemo u vrh.

Šta je to što on od sebe očekuje, upitan je.
– I dalje imam velike ambicije i velika očekivanja od sebe. Početak prošle sezone je bio odličan, onakav kakav sam i zamislio. Međutim, te neke povrede, koje ranije u karijeri nikada nisam imao, su mi ubijale ritam iznova, iznova i iznova… Tri ili četiri puta! Sve je to bilo malo i frustrirajuće. Uticalo je i na samopouzdanje, pa i na sigurnost, sam pristup svakom treningu. Verujem i nadam se da ih ove godine neće biti. Koncentracija i fokus su ovog leta bili usmereni baš na te stvari. Da napravim neku bazu koja će mi pomoći da ostanem, što je moguće duže, zdrav. O nečem drugom, odnosno učinku na terenu, kasnije…

FOTO: Piotr Kieplin

KATEGORIJE