Igokea i Trajković blizu potpisa

Nekadašnji trener Partizana, 57-godišnji Nenad Trajković, mogao bi već u četvrtak da postane novi strateg Igokee!

Taj ABA ligaš razmatrao je tokom prethodnih par nedelja mogućnost saradnje sa Trajkovićem, a sada je kucnuo čas za završnu rundu pregovora i može se očekivati da on bude promovisan u naslednika mladog Žarka Milakovića.

Igokea je posle “mršavih” 7-15 i desetog mesta u regionalnom takmičenju nastavila sa promenljivim partijama i u završnici prvenstva BiH, pa je uprava kluba odlučila da napravi zaokret. Sporazumno je raskinut ugovor sa trofejnim Draganom Bajićem, ali to nije pomoglo da ekipa bude najbolja kada je najpotrebnije i Zrinjski je zasluženo preoteo titulu.

Trajković je u Partizanu počeo kao pomoćnik Duška Vujoševića, a kasnije je asistirao Bori Džakoviću, Željku Lukajiću i Ranku Žeravici. Samostalno je vodio Borac iz Čačka, Slogu, Partizan (osvajač Kupa SR Jugoslavije i finalista plej-ofa 2000. godine), Borac iz Banjaluke, Krku, belgijski Pepinster, kao i reprezentacije Irana i Letonije.

U biografiji još ima angažmane u stručnim štabovima Real Madrida, moskovskog Dinama, rimskog Virtusa i Finiks Sansa, četiri godine bio je skaut Klivlend Kavalirsa i radio individualno sa brojnim NBA igračima.

KATEGORIJE