“Imamo problema, ali i obavezu da igramo dobro”

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali su u petak u ranim jutarnjim časovima u Laktaše, gde ih u subotu očekuje meč 15. kola ABA lige sa ekipom Igokee. Ovo će biti 16. duel dve ekipe u regionalnom takmičenju, crveno-beli su do sada slavili 10 puta.

Crveno-beli su i dalje jedini neporaženi tim u regionalnom takmičenju, ali činjenica je da nisu u najboljem stanju – čak trojica igrača imaju problema sa povredama – Branko Lazić, Maik Cirbes i Bili Beron.

Osim toga – na šta je ukazao i Milan Tomić, trener crveno-belih košarkaša – ovo je treće vezano gostovanje Zvezde, a posle Laktaša čeka iz i četvrto, pošto u sredu igraju protiv Valensije u Španiji.

U najavi utakmice, Tomić je još rekao:
– Još jedna teška utakmica, imamo problem, neću moći da računam na Lazića i Cirbesa. Bili Beron je dobio udarac u koleno i takođe je rovit. Imamo problema, ali i obavezu da odigramo dobro, koncentrisano, bez praznog hoda. Igokea je promenila trenera, doveli su i novog igrača, menjaju u hodu. Sigurno će reagovati nakon poraza u Podgorici. Ponavljam, moramo čvrsto i dobro da odigramo u odbrani ovaj meč.

Ognjen Dobrić, mladi as Crvene zvezde mts, podsetio je da je Igokea pretrpela dosta promena u odnosu na prvi meč, u kome su crveno-beli slavili.
– To je dobar tim, sada i sa novim trenerom, otišao je Zubčić, ali stigli su u međuvremenu dobri igrači, Lafajet, Vilijams, sada i Luković. U prošlosti smo igrali dobre utakmice u Laktašima,  zato se nadam da će publika imati šta da vidi i u subotu. Poznato je da Crvena zvezda ima puno navijača u Republici Srpskoj i nadam se da će veliki broj njih doći da nas podrži u subotu, jer nas čeka dobar protivnik.

KATEGORIJE