Irving: Nije logično da produžim ugovor

Povreda Kajrija Irvinga je verovatno koštala Boston još većeg uspeha u minuloj sezoni, plasmana u veliko finale. Čudesni plejmejker je propustio završnicu ligaškog dela i ceo plej-of, ali će potpuno spreman dočekati narednu takmičarsku godinu što će Seltikse učiniti verovatno (u zavisnosti od toga gde će Lebron Džejms nastaviti karijeru) najjačim timom Istoka.

Ipak, to uzbuđenje oko budućnosti mladog tima Bostona u poslednje vreme konstantno kvare signali da Irving, barem ovog leta, neće iskoristiti opciju i produžiti ugovor sa timom iz TD Gardena. To je i sam plejmejker poručio kada se našao pred novinarima prvi put još od marta.

– Finansijski, produžetak ugovora nije logičan – objasnio je Irving koji bi ovog leta mogao da potpiše četvorogodišnji ugovor vredan 107 miliona dolara, ali će za godinu dana imati opciju da zaradi 80 miliona više ukoliko tada dogovori nastavak saradnje sa Bostonom.

Irving je da je svima valjda jasno da će u narednoj sezoni juriti titulu.

– Želim da zaista postanem deo tima i da se fokusiramo na osvajanje titule – istakao je Kajri, pohvalio klince koji su na fantastičan način izneli plej-of, pomenuo i povratak Gordona Hejvorda na teren posle užasne povrede u prvom meču sezone, ali i odgovorio na glasine da bi Boston mogao da „pojuri“ Lebrona Džejmsa.

– U ovom poslu sam iskusio i video sve, videćemo šta će klub odlučiti – rekao je Irving koji je 2014. potpisao petogodišnji ugovor sa Klivlendom gde je trebalo da bude apsolutni lider tima. Nekoliko dana kasnije Lebron se vratio u Kavse i „pokvario“ taj plan.

 

KATEGORIJE