Itudis: Problemi sa povredama su nas ojačali

Prošle sezone je zaustavljen u finalu, a ove Dimitris Itudis želi da pokaže da je naučio na greškama i da njegov CSKA može do trofeja.

Poslednji važan duel na završnom turniru igrali su davne 1969. godine u Barseloni. Tada su Moskovljani slavili (103:99).

– Zamislite te godine nisam bio rođen, ali je ovde mnogo legendi koji su taj meč igrale. Tada je ishod bio dobar za nas – kaže Itudis.

“Armejci” imaju mnogo problema sa povredama, taman kada su se oporavili Hajns i De Kolo povredio se Vesterman.

– Žao nam je što Leo nije mogao da igra na ovom takmičenju sa nama. Veliki maler za njega, ali je dobra vest da je sa operacijom sve prošlo kako treba. Kajl i Nando su nam nedostajali i to nas je približilo, jer su neki drugi igrači “iskočili” i iskoristili priliku. Bili smo tim koji je prevazišao probleme što nas je ojačalo. Što se Rodrigeza tiče mi stalno pričamo i njemu ne moraš da ponavljaš šta treba da radi, spreman je za velike trenutke. Njegova rutina je ta koja mu daje motivaciju i snagu, zna šta treba da radi.

U prvom meču protiv Reala nije bio na svom nivou, dao je osam poena, bez ijedne asistencije.

– Tačno je da je broj uspešnih dodavanja bio nula u tom meču, ali mu je to bila tek druga utakmica sa ekipom. U Moskvi je bio znatno bolji i dao je neophodnu energiju (18, 5as).

Na pominjanje pritsika kaže:

– To ide tako sa poslom i ambicijom koju imaš kao trener i čovek koji radi u velikom klubu. Ne razmišljamo u tome. Ne bavimo se prognozama i kladionicama, svi znamo zašto smo ovde i ne bih dao više od 25 odsto svakom od timova. Kada je lopta u vazduhu, sve se to zaboravi – poručuje Itudis

Španski plejmejker Serhio Rodrigez je spreman za sve što ga čeka protiv Madriđana.

– Poseban meč, pripremate sa za ovaj trenutak. Izazov je veliki i neophodno je da fokus bude na maksimumu za ispunjavanje ciljeva. Što se tiče tog prvog meča sa Realom posle Filadelfije sam došao ovde i stvarno je bilo posebno igrati sa bivšim klubom. Znam kakva je odgovornsot na meni i moram da uradim svoj posao. A, o tih nula asistencija, nisam ja kriv, oni nisu dali koš na moja dodavanja – sa osmehom podvlači Rodrigez.

KATEGORIJE