Iz Beograda po titulu i MVP priznanje

Konektikat je činio Džona Vola i ostale navijače Vašingtona sve nervoznijima. Gošće su u trećoj četvrtini majstorice velikog WNBA finala vodile i, činilo se, držale konce igre u rukama. Onda je sa klupe ponovo ušla Ema Miseman i ponovo bila heroina tima iz glavnog grada SAD. Visoka Belgijanka je pogađala kada je najbitnije, preuzela vođstvo, a onda i stavila tačku na ovo finale. Donela je titulu u Vašington, prigrabivši MVP priznanje.

“Misi” je karijeru u WNBA u jednom trenutku podredila igranju za reprezentaciju Belgije, bila je početkom leta i u Beogradu na Evropskom prvenstvu gde je završila kao najkorisnija igračica. Potom se priključila klubu i iz uloge rezerviste donela titulu za Vašington Mistiks. I to u timu u kojem igra Elena Dele Done, MVP ligaškog dela takmičenja.

Majstoricu je završila sa 22 poena. Samo dve igračice su postigle više u petoj utakmici finala u istoriji WNBA. Zanimljivo da je Dele Done ubacila 21, a Kristi Toliver i Nataša Klaud po 18 u pobedničkom timu. Sa druge strane, Džons je postigla 25, Tomas 21…

Finale – peti meč: Vašington Mistiks – Konektikat 89:78 (3-2).

 

KATEGORIJE