Iz Partizana apeluju na navijače: “Srce, ruke glas, ne upaljači!”

ečePartizan večeras dočekuje Valensiju. U Humskoj se nadaju punim tribinama, kao što su bile i u prethodna tri meča. Istovremeno, nadaju se da navijači neće imati preterane reakcije, zbog kojih su već platili velike kazne.
O svemu tome, pričao je za portal Mondo, Ivan Ivković, portparol Partizana.

– Naša želja pred početak sezone bila je da imamo pune tribine na svakoj utakmici. Podrška je zaista ogromna, navijači daju ekipi neverovatan vetar u leđa i bili su jedan od presudnih faktora u dosadašnjim pobedama. Međutim, postoji i druga strana medalje, ne toliko popularna, a to je da reakcije kao što je ubacivanje predmeta na teren dovode do toga da klub, a time i sami navijači, ispaštaju – kaže Ivković za Mondo.

Crno-beli su ove jeseni igrali kod kuće protiv Zenita, Asvela i Trenta, a posle mečeva sa Franucuzima i Italijanima, su platili velike kazne zbog ubacivanja tvrdih predmeta u teren.
– Sudije već dugo, a naročito u poslednjih četiri-pet sezona, prosto ne reaguju na tu vrstu pritiska. Naprotiv, zauzimaju još čvršći stav – podsetio je Ivković i dodao:

– A kazne su sve veće i Partizan je ove sezone, a tek je novembar, platio 10.000 evra zbog incidenata na utakmicama protiv Asvela i Trenta. To je ekvivalent novca dobijenog prodajom 300 sezonskih karata u julu. Ispada onda da navijači te karte nisu kupili od Partizana, nego od Evrokupa.

Ivković je potom „poentirao“:
– Kada se saberu sve kazne plaćene tokom jedne sezone, što evropskom takmičenju, što ABA ligi i KLS, to je u proseku dovoljno za ugovor jednog dobrog, perspektivnog igrača.

U Partizanu su primetili da incidenti ovog tipa nisu “ekskluziva” organizovanih navijačkih grupa. Recimo, na utakmici protiv Asvela su upaljači doletali na parket sa svih strana.

– Pritisak koji podrazumeva srce, ruke i glas je ono po čemu je Partizan godinama prepoznatljiv i zbog čega protivnici dolaze na utakmice u Beograd sa velikim respektom. Ove druge stvari su nešto što moramo da neutrališemo, jer nam to svima čini ‘medveđu’ uslugu. Svi smo u dvorani sa željom da Partizan pobedi, ali time što će baciti upaljač na teren, navijač ne pomaže ni igračima, ni treneru, ni klubu.

Ono što crno-beli pre svega žele da izbegnu, a veruju da ima razloga za oprez, jeste da kao fudbalski klub dođu u situaciju da u Evropi igraju pred praznim tribinama.

KATEGORIJE