“Izgubio sam noge u odbrani”

Iako su pobedili Trento, u utakmici u kojoj su sjajno startovali, a u kojoj su se onda smenjivali period njihove loše i dobre igre, košarkaši Partizana bili su izuzetno samokritični posle svega.

Ni Stefan Janković, krilni centar Partizana, nije bio izuzetak. Posle utakmice je pričao:
– Bilo je dosta tih sitnih grešaka. Primali smo neke, baš bezveze poene. Opet smo ušli dobro u meč, sa pravom energijom, ali napravili smo previše grešaka. Mlada smo ekipa i moramo još da učimo. Čeka nas trenig i idemo dalje.

Janković je u 26. minutu bio u centru koškanja. Ispod koša Partizana ušao je u jači duel sa bivšim saigračem iz Crvene zvezde – Nikolom Jovanovićem. Sve je završeno isključenjem centra Trenta, koji je laktom udario Jankovića u glavu. Upitan, šta se dogodilo, Jovanović je rekao:
– Sudije su gledale, videle šta se dogodilo i donele pametnu odluku. Ne bih to previše širio. Dobio sam baš dobar udarac u glavu.

Slučajno ili namerno?
– To morate njega da pitate. Sudije su donele odluku, to nije do mene. Ali, fino me udario.

Sve je to malo iznenadilo, jer su bili saigrači u Zvezdi, cimeri…
– Vidite koliko to… Na terenu nema bivši saigrači, prijatelji… To je bilo prošle godine, sada to ne znači ništa. Ne bih ulazio previše u to. Njega pitajte da li je namerno ili ne. Čini mi se da jeste namerno, iza leđa. Sudije su ga isključile, mislim da su oni na snimku videli da je namerno.

Janković je više puta ponovio da ne bi previše ulazio u tu priču, jer…
– Pobedili smo i to je važno.

O svojoj igri, činjenici da je malo i forsirao šut za tri poena, a iz četiri pokušaja nije pogodio nijednom, Janković je rekao:
– Bili su otvoreni šutevi. Smatram da sam dobar šuter i svaka trojka je bila „tu“. Ne bih rekao da sam forsirao. Može da se desi i da pogodim svaku koju šutnem, pa da me hvalite. Sada se nije desilo. Ali, šuteri šutiraju. Malo sam i ja u odbrani „izgubio“ noge. Bila je baš teška utakmica – zaključio je Janković.

FOTO: KK Partizan

KATEGORIJE