Janakopulos: Sudije štite Fenerbahče i Olimpijakos

Suspenzija, novčana kazna, silna upozorenja. Ništa od toga ne sprečava vlasnika Panatinaikosa da nastavi sa nizom saopštenja, uglavnom kritika na račun Evrolige i sudija.

Tako je danas poslao medijima poseban “paket” u kojem se nalazi DVD nazvan “Loše odluke” i snimak od sat vremena koji pokazuje koliko su pogrešnih odluka doneli arbitri u korist dva kluba.

– Olimpijakos i Fenerbahče su bez sumnje dva najbolja odbrambena tima u Evroligi. Međutim, oni igraju na liniji između onoga što se smatra faulom, uz pomoć sudija, dok protivnički timovi dobijaju znatno manje faulova. Ova kriza je najveća sa kojom se košarka suočavala i sportska zajednica mora da reaguje. Jedan od stubova uspeha ovog sporta je medijska praćenost mečeva, a sve dok se ovo zataškava jedini pobednik nije sport, već određeni finansijski lobi – objašnjava Janakouplos u pismu.

Zatim je nastavio da pojašnjava situaciju.

– U prethodnih par meseci smo primetili obrazac događaja koji umanjuje atraktivnost Evrolige i ugrožava naše vreme i novac. Na priloženom snimku možete da vidite sve činjenice koje govore u prilog tome da su Olimpijakos i Fenerbahče zaštićeni od strane sudija što dovodi do nefer odnosa prema ostalim timova. Možete da vidite mnoštvo nedosuđenih faulova, nepsortsko ponašanje igrača pomenutih timova koje arbitri ne kažnjavaju. Olimpijakos je tek na 16. mestu po napadačkoj snazi, ali su u vrhu po izvođenju slobodnih bacanja. U mečevima koja ta dva tima igraju postoji nesklad u borju faulova koji je dosuđen za njih i protiv njih, pored toga Evroliga faulove na zvaničnom kanalu predstavlja kao “Blokade večeri”.

Na kraju je “pecnuo” i madridski Real.

– Tokom ove sezone je Real u “duplim nedeljama” igrao sve mečeve u Španiji. U osmom i devetom kolu su to bili Unikaha i Baskonija, u 18. i 19. su opet bili isti timovi, dok će u 25. gostovati Valensiji, pa dočekati Žalgiris – zaključio je Janakopulos.

KATEGORIJE