Jang: Trudim se da više budem Neš nego Kari

Imali su navijači Atlante priliku da tokom Letnje lige vide delić onoga što Trej Jang donosi. Posebno u meču protiv Indijane kada su na njegovim krilima nadoknadili 27 poena zaostatka i došli do pobede.

Ipak, nije sve dobro počelo za momka koji je izabran kao peti pik od strane Dalasa, pa trejdovan za Luku Dončića. Na početku Letnje lige u Solt Lejk Sitiju su se ređali promašaji.

– Bilo je teško, ti “erbolovi” su za mene najgori osećaj. Razmišljam o tome 2.2 sekunde i onda moram da idem dalje. Mentalitet mi je takav da je fokus samo na sledećem šutu. Promašaji se dešavaju i događaće se i u budućnosti, učim da to prihvatim. Možda ljudi očekuju da ću pogoditi sve šuteve koje uputim ka košu, ali to nije realno – priča Jang za “Jahu sport”.

Hoksi u novu sezonu ulaze posle jedne od najlošijih gde su imali skor 24-58, a nadaju se da bi upravo mladi Jang mogao da bude igrač koji će sve to promeniti. Njegovu igru mnogi porede sa Stefom Karijem.

– Trudim se da budem više Stiv Neš nego Kari, pokušavam da ih “miksujem”, ali je moj omiljeni igrač iz detinjstva Neš. Porede me sa Stefom i slažem se da imam neke stvari koje su slične njemu, ali sam svestan svojih vrlina i mana. Dobro znam da moram da unapredim moje sposobnosti dodavanja.

Na kraju je imao jasnu poruku.

– Verujem u sebe, nastaviću da šutiram, da igram svoju igru, nekad ću pogađati, nekada neću. Letnja liga je bila dobar test za mene i trudiću se da nastavim da rastem i ja kao igrač i mi kao tim.

KATEGORIJE