Janković: Još se tražim, ima puno prostora za napredak

Pokazao je Nikola Janković da će biti veliko pojačanje za Partizan. U okršaju sa Albom je odigrao odlično u reketu (11, 7sk) i ima velike zasluge za prvu pobedu u Top 16 fazi Evrokupa.

– Dosta bolje sam odigrao nego na debiju. Još se tražim. Tih pet minuta u poslednjoj četvrtini su bili vrhunski, što znači da ima još puno prostora za napredak – počinje Janković.

Prezadovoljan je načinom na koji je njegov tim odigrao meč.

– Dozvolili smo svega 66 poena ekipi koja igra odlično u napadu sa dosta trikova. Svi smo bili na nivou što se tiče defanzivnog dela.

Posebno dobro su stvari funkcionisale u centarskoj liniji sa održavanjem ritma između Lendejla, Gagića i njega.

– Dolaskom Renfroa i mene se produžila klupa što je važno za igru na dva fronta. Nekada neko nema dan, umoran je, bolestan. Zato je važna rotacija. Trener to izvanredno koristi. Što se same igre tiče, nije bilo oscilacija i padova i to je ključ kada se gleda odbrana. U napadu se dešavaju greške, ja sam pet-šest zicera promašio i to se dešava. Napad ne utiče na odbranu. Odbrana je ono što nas može odvesti dalje.

Nije želeo da stvara prevelika očekivanja sa ambicijama u Evrokupu.

– Ne treba da letimo previše. Treba da radimo na nama, ritam je takav da nema vremena za euforiju. Treba da ostanemo na zemlji i da radimo kao i do sada.

Sledi duel sa Krkom u ABA ligi.

– Bitna utakmica za plej-of. Nezgodni su, pokazali su to sa par iznenađenja ove sezone. Dolaze rasterećeni i to im je prednost, jer kada si rasterećen desi se dan da ubaciš trojke, neke šuteve. Na nama je da se dobro spremimo i dobijemo taj meč – zaključuje Janković.

Foto: Eurocup

KATEGORIJE