Jaramaz puca od samopouzdanja: Možemo da izbacimo i Partizan!

Igrao se četvrti minut utakmice između Mege i Zlatibora, kada je Ognjen Jaramaz dotrčao do zapisničkog stola, sve vreme uzvikujući: „Izmena!“. Mladom plejmejkeru se žurilo da uđe u igru. Prošlo je više od dva meseca kako nije držao basketaru u rukama. Mada, od jula prošle godine, zbog različitih zdravstvenih problema i nije se baš naigrao košarke.

Ubrzo pošto je kročio na teren, zakucao je… Valjda mu je trebalo tako nešto. A onda je – zajedno sa još jednim povratnikom iz povrede, Kostjom Mušidijem – odveo Megu do pobede nad Zlatiborom i treće pozicije u grupi. Ona je vodi na Partizan u četvrtfinalu.
– Drago mi je što smo pobedili ovu utakmicu – bio je prvi komentar Jaramaza.

Kao posebno važno, istakao je:
– Bio je neizvesan meč, a nama kao mladoj ekipi mnogo znači kada pobeđujemo u neizvesnim utakmicama. Važno je i za naše samopouzdanje, jer sledi plej-of. Imamo mnogo prostora za napredak. Iako smo pravili dosta grešaka na utakmici, mislim da u suštini nije sve tako loše, jer smo pobedili.

Samopouzdanja Jaramazu očigledno ne manjka.
– Sada se nadam da možemo i Partizan da pobedimo u četvrtfinalu. Mislim da smo sposobni za to.

Priču je nastavio Dejan Milojević, trener Mega Bemaksa.
– Zadovoljan sam pobedom. Zlatibor je kvalitetna ekipa, koja je i sada pokazala da je zasluženo ušla u plej-of. Čestitam mom kolegi Vanji Guši na tom uspehu, mislim da je to sjajna stvar za njih i poželeo bih im da uđu u ABA 2 ligu.

O svom timu je rekao:
– Imali smo dve veoma dobre četvrtine – prvu i četvrtu, dok smo u drugoj i trećoj igrali loše. To je Zlatibor iskoristio. Imao je svoje dobre periode, čak je i poveo. Drago mi je da smo uspeli da ponovo preokrenemo i privedemo utakmicu kraju. Ovake utakmice su veoma korisne za moje igrače, da dobijamo u neizvesnim završnicama. To je proces u odrastanju moje ekipe i zadovoljan sam zbog toga.

FOTO: KK Mega Bemaks/Ivica Veselinov

KATEGORIJE