Jaramaz: “Svestan sam težine Partizanovog dresa”

Sve je ovih dana bilo ubrzano u životu Ognjena Jaramaza. Juče je potpisao ugovor sa Partizanom, danas dolazi u Beograd, posle čega će se priključiti ekipi koja je već otputovala u Niš, na predstojeći Kup Radivoja Koraća.

U intervjuu za „Sportski žurnal” poslednje pojačanje tima ih Humske je priznao da se, od kako je kao junior napustio Humsku, nadao da će se jednog dana vratiti u Partizan.
– Ideja da dođem u Partizan je, u mom slučaju, oduvek postojala. Međutim, čini se da je tek sada došao idealan trenutak da se ona sprovede u delo. I mi smo ga iskoristili – rekao je Jaramaz, a prenosi „Žurnal”.

Mladi bek zna šta dobija dolaskom u Humsku.
– Kvalitetan rad, pozitivnu atmosferu u timu, dobru saradnju i dobre međuljudske odnose. Naravno i veliku podršku navijača. Mislim da iz toga može mnogo toga dobrog proizaći.

Svestan je i da igranje u Partizanu nosi veliki pritisak sa sobom. O tome je mogao da čuje iz “prve ruke”, pošto je njegov stariji brat Nemanja, više godina bio prvotimac kluba iz Humske.
– I te kako sam svestan sam “težine” dresa Partizana. Nemanjino iskustvo i razgovori sa njim su doprineli su tome.

I on Partizanu donosi dosta toga.
– Adekvatan pristup svakoj utakmici, a to je požrtvovanost, posvećenost, agresivnost u oba smera na terenu. Ne želim da unapred stvaram velika očekivanja što se drugih stvari tiče. Vreme će pokazati koliko mogu da donesem ekipi.

Jaramaz je bio jedan od najtalentovanijih igrača u njegovoj generaciji u Srbiji. Zajedno sa Radetom Zagorcem, Markom Gudurićam… bio prvak Evrope igrača do 20 godina. Međutim, zbog dobro poznatih razloga, on svoj potencijal još nije sasvim razvio. Partizan je prilika za to. Međutim, istovremeno, od Jaramaza će se očekivati dosta.
– Ne doživljavam to kao pritisak, već kao podstrek. Inspiriše me ta pomisao da ljudi veruju u mene i da mnogo očekuju od mene. Uživaću u tome.

Na svoj dolazak u Partizan ne gleda kao na nekakav „novi početak”.
– Prošao sam taj loš period kroz koji sam stekao dosta iskustva, prošao ponovo kroz neke stvari, ali se i susreo sa nekim novim. Taj proces mi je značio i doprineo u mom razvoju. Ne mogu da ga zanemarim. Sada nastavljam dalje.

KATEGORIJE