Jasikevičijus dobro raspoložen: Sreća pa ne igram jedan na jedan protiv Željka

Nekada su sarađivali u ulogama trenera i igrača, a sada će snage odmeriti na klupama Žalgirisa i Fenerbahčea. Šarunas Jasikevičijus će pokušati da nadmudri prijatelja i mentora Željka Obradovića.

– Bogu hvala da ne igramo jedan na jedan. Presrećni smo što smo ovde, znamo koliko je teško igrati protiv aktuelnog šampiona. Nadam se da ćemo biti spremni i da će biti sjajna utakmica – priča Jasikevičijus.

Svestan je situacije u kojoj se nalazi.

– Ako ste na F4 i igrate protiv Željka to je veliki uspeh. Znamo koliko je teško i siguran sam da će i oni biti spremni, da će igrati pravu košarku i da neće bit ilako, ali baš tako i treba da bude. Na završnom turniru nema drugog načina.

Evidentan je napredak u igri tima iz Kaunasa.

– Kao i svaki trener, trudiš se da se koncentrišeš dan za danom, dug je to proces. Srećan sam što imam igrače koji su želeli da budu trenirani i da rade. Išli smo meč po meč i tako će da bude i za predstojeći duel sa Fenerbahčeom. Da dođemo nekako do kraja kako bismo mogli da ih iznenadimo. Korak po korak. Zvuči lako, zar ne?

Jedan od iskusnijih članova tima Paulijus Jankunas priznaje da je presrećan.

– Ponosan sam što smo ovde. Sećam se 1999. godine kaa je Žalgiris osvojio titulu. Bilo je veliko slavlje, ogromna stvar za Kaunas i Litvaniju. Niko to tada nije očekivao, ali su uspeli. Imamo sjajan primer kako to da uradimo, da igramo kao porodica na terenu i da se tako ponašamo van njega – zaključio je Jankunas.

KATEGORIJE