Da li je na pomolu senzacija: Jasikevičijus u Torontu?!

Toronto Reptorsi su otpustili Dvejna Kejsija 11. maja, nakon ispadanja od Klivlenda u polufinalu Istoka (0:4) i od tada tragaju za novim trenerom.

Na razgovoru za upražnjeno mesto bili su Majk Budenholzer, Džeri Stekhaus, Etore Mesina, Ime Udoka, ali nijedan kandidat nije prošao u “drugi krug”.

Najnoviji kandidat, pomalo iznenađujuće, jeste trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičijus!

Novinar ESPN Adrijan Vojnarovski objavio je u utorak da je generalni menadžer Reptorsa Masai Judžiri pričao sa 42-godišnjim Litvancem, za koga je ozbiljno zainteresovana i Barselona, a naravno da bi i Žalgiris voleo da ga zadrži bar još godinu dana.

Osim odličnih rezultata sa sadašnjim klubom, mladosti, energije i košarkaškog znanja, Jasikevičijusa za posao u NBA ligi preporučuje to što odlično govori engleski jezik, budući da je kao igrač sedam godina proveo u SAD (jednu kao srednjoškolac, četiri kao student univerziteta Merilend i dve u Indijani i Golden Stejtu).

Podsećamo da je naš Igor Kokoškov nedavno postao prvi stručnjak rođen izvan SAD i Kanade koji je imenovan za šefa struke nekog NBA tima.

KATEGORIJE