Jokić: Divac radi sjajan posao, Kingsi podsećaju na nas

Nikola Jokić je jednim potezom rastužio četvoricu zemljaka. Košem u poslednjoj sekundi meča sa Sakramentom, za pobedu Denvera, pokvario je raspoloženje Bogdanu Bogdanoviću, Nemanji Bjelici, Vladu Divcu i Predragu Stojakoviću. Ipak, posle meča nije propustio priliku da pohvali sve što srpski Kingsi rade ove sezone.

Pre utakmice je pričao sa Divcem, a upitan da li je on generalni menadžer Sakramenta bio njegov uzor kada je odrastao, Nikola je odgovorio:

– Ne baš, ali on je Srbin i radi sjajan posao. Kako Sakramento igra i kako je taj tim formiran, mislim da će biti baš dobri. Liče na nas od pre tri-četiri godine – poručio je Jokić.

Tokom tih godina Denver je izrastao u jedan od najboljih timova lige, a sa zdravim Ajzejom Tomasom preti da napadne i veće ciljeve.

– Ne znam zašto ne počinjemo dobro, ali nas je treća četvrtina vratila u život. Ajzeja je bio fenomenalan, doneo je energiju u dvoranu… Mi ne možemo da zamislimo kroz šta je on prošao. Toliko meseci bez košarke. Želeo je da igra a u početku nije mogao ni da se pomeri. Samo on zna kroz šta je prošao. Mnogo smo srećni zbog njega, pomogao nam je puno. Doneo je neverovatnu energiju.

Sada sledi Ol str pauza koja će za Jokića predstavljati novo iskustvo – prvi put na meču svih zvezda.

– Samo želim da se zabavim. Prvi mi je put. Nadam se da ćemo imati vremena i da se odmorimo uz zabavu.

Da li je pričao sa drugim momcima koji će biti na Ol staru?

– Ne. Drago mi je što je Nikola Vučević tamo, on priča moj jezik. Biće i Bogdanović, u meču Zvezda u usponu, srećan sam zbog toga. Imaću moje zemljake.

Biće i trener Denvera Majkl Meloun, ali u protivničkom timu…

– Samo mu želim da izgubi – dobacio je Jokić i prokomentarisao činjenicu da je Meloun isključen u meču sa Sakramentom. – Nisam ni video šta se desilo, ali je bilo jasno da će sve da bude na nama – rekao je Jokić pohvalivši i asistente koji su preuzeli vođenje tima. – Davali su nam sjajne savete, svima njima verujemo.

KATEGORIJE