Jokić: Lepo je biti u društvu Abdul-Džabara

Mnogo toga je Nikola Jokić uradio na meču sa Klipersima što je nateralo medije iz Kolorada da ga ponovo okruže u svlačionici. Prvo što ih je zanimalo, naravno, bila su dva nesvakidašnja poteza srpskog asa.

Asistencija samom sebi o tablu…

– Nikada pre nisam uradio to na meču. Dok Rivers je rekao da će iskakati na pik-en-rolu, ja sam izgubio dribling a bio sam potpuno sam. Samo sam bacio loptu o tablu… – objašnjavao je Jokić.

Pas za Mareja preko celog terena… Kako je uopšte znao da mu je saigrač tamo s obzirom da nije ni pogledao pre nego što je bacio dodavanje?

– Video sam ga kada je protrčavao posle šuta i čim sam pokupio skok znao sam da je ispred protivnika.

Jokić je protiv Klipersa došao do 21. tripl-dabl učinak u karijeri. Poslednji centar koji je imao takve statističke učinke je Karim Abdul-Džabar.

– Mislim, on je najbolji – slegao je ramenima Jokić. – Ne znam šta da kažem, iskreno. Zadovoljstvo je čuti moje ime uz njegovo. Mnogo poštujem sve te asove i lepo je biti u tim pričama.

Jedno od pitanja bilo je usmereno i na Nikolinu uvek prisutnu želju da povuče kontru.

– Kum mi stalno govori da izgledam toliko srećno kada driblam da ne moram ništa drugo da uradim posle toga, mogu da je šutnem nogom ka navijačima – nasmejao se Jokić koji je razmenio dresove sa NFL superstarom Denver Bronkosa, Von Milerom:

– Gledam ga često. Trebali bismo da se ugledamo na njega, MVP je i najbolji defanzivac. To želimo i mi – uporedio je Nikola.

KATEGORIJE