Jokić: Pobede u novembru i aprilu su jednako važne

Denver je predsezonu završio sa skorom 4-1, a Nikola Jokić je tokom tih, za njega rekreativnih utakmica, samo pokazao da se ništa neće promeniti. I dalje će biti apsolutno najvažniji igrač Nagetsa, i dalje će oduševljavati navijače na svim NBA terenima, i dalje će juriti plej-of. Samo, za razliku od prethodnih godina, ove sezone se od njega posebno očekuje da povede Denver ka doigravanju.

Vetar u leđa na tom putu činiće i srpski navijači širom SAD, sa posebnim akcentom na bazu u Čikagu. U vetrovitom gradu Nikola je i odigrao poslednji meč predsezone, pred navijačima koji su ga pozdravili. Posle utakmice, za RTS je ukratko sumirao pripreme:

– Još se uigravamo, ali smo bili dobri. Igrali smo onako kako bismo morali da počnemo sezonu. Važno nam je da startujemo kvalitetno, trebalo bi da ostvarimo nekoliko lakih pobeda – rekao je Nikola i prevrnuo očima: – Ali, nijedna utakmica u NBA nije laka, a svaka je bitna. Pobede u novembru i aprilu su jednako bitne. Moramo da startujemo veoma dobro da bismo sami sebi stvorili podsticaj za nastavak sezone.

NBA sezonu igraće ista „petorka“ srpskih predstavnika, s tim što ima promena na „klupi“. Jokić priča o postavljanju Igora Kokoškova na mesto prvog trenera Finiksa.

– Mnogo mi je drago, jer je toliko godina u NBA radio, trpeo i na kraju dobio priliku. To je veliko zadovoljstvo za nas, za celu Srbiju. Finiks ima mladu ekipu, a on je kao trener pokazao veliko znanje i na Evropskom prvenstvu. Želim mu svu sreću, a mi ćemo ih naravno pobediti kada budemo igrali protiv njih – nasmejao se Jokić i u dobrom raspoloženju krenuo ka sezoni koja bi, očekuje se, trebalo da bude samo nastavak njegovog neverovatnog uspona.

KATEGORIJE