Jokić: Rio ću pamtiti celog života

Nikola Jokić je protiv Oklahome Siti još jednom pokazao da je jedan od najboljih igrača NBA. Kao takav, naravno, neopisivo bi značio i reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini. Ipak, kao i dosta puta do sada, u razgovoru za „Glas Amerike“ nije otkrio koje su mu namere kada je u pitanje odazivanje na poziv (koji još nije upućen, naravno) Aleksandra Đorđevića.

– Ne razmišljam o tome sada, nekako mi je stvarno daleko. Hteo bih prvo da uradim nešto sa Denverom, pa tek onda… Zaista ne vredi ništa govoriti sada – rekao je Jokić.

Sa asom Nagetsa u sastavu, mnogi Srbiju vide kao ekipu koja će uz SAD biti najveći favorit u Kini.

– Ah, pa sada, ne znam… Sve zavisi ko će igrati, da li će tamo biti Adetokunbo… Ima stvarno opasnih ekipa, ne treba sada ništa pričati, još je sve daleko.

Daleko su i Olimpijske igre u Riju 2016. godine, kada je Nikola jedini put nastupio za reprezentaciju. I blistao, naravno.

– Stvarno je to bilo lepo iskustvo sa reprezentacijom, sa svim tim momcima koji su bili u timu. Osvojili smo medalju, pa imali doček ispred Skupštine, tako da sam ja to doživeo kao iskustvo koje ću sigurno pamtiti celog života.

Što se tiče Denvera, u ovom trenutku su Nagetsi na deobi prvog mesta na Zapadu. Više od očekivanog, svakako.

– Veoma sam zadovoljan, ne samo rezultatima nego i igrama koje pružamo. Normalno je da ako igramo ovako dobro, rezultati će doći. Pobedili smo mnogo tesnih utakmica, što je velika razlika u odnosu na prošlu godinu kada smo takve mečeve na jednu loptu gubuli. To je isto pokazatelj da smo sazreli kao tim iako smo drugi najmlađi u ligi. Zadovoljan sam, nadam se da su i ostali, ali ostaje nam da se poboljšamo za plej-of i da tada pokažemo najbolje.

Rival u prvoj rundi doigravanja maltene ne može ni dase pretpostavi. Najveći favoriti u ovom trenutku su San Antonio i Oklahoma Siti, ali tu su i Klipersi…

– Nemaš opciju da biraš – kaže Jokić. – Hoćeš San Antonio, Jutu, Kliperse, Oklahomu Siti? Na Zapadu je stvarno velika konkurencija, pogledajte samo koliko igrača nije ušlo na Ol-star samo zbog broja velikih igrača. Cela konferencija je teška, čak i neke ekipe koje se neće plasirati u plej-of imaju veoma dobre pojedince.

Nikola ima 20 poena, skoro 11 skokova i za centre fantastičnih sedam asistencija po utakmici. Američki košarkaški stručnjaci svakodnevno podsećaju da je jedina takva „petica“ bio legendarni Vilt Čemberlen.

– Ne treba obraćati pažnju na to. Imam više prostora za igru, čak i u odnosu na prošle godine. Više je lopta u mojim rukama, nekako i ako ne odigram dobro na početku, imam mnogo vremena da se popravim, mogu da uradim nešto.

Jokić je debitovao i na Ol staru.

– Osećao sam se stvarno lepo tamo. Bio sam srećan. Moja porodica je bila sa mnom, tako da je to na neki način mali trofej koji znači, da možeš da budeš u takvom društvu. Uživao sam u samim razgovorima sa ostalim igračima, svi su oni različiti na terenu i van njega. Sve to mi je bilo lep doživljaj, lepo iskustvo. Dosta je obaveza, prema sponzorima, medijima, tako da je bilo i zamorno. Nisam se baš odmorio.

Mnogima je pažnju privukao detalj sa Ol stara, kada je Nikola „sačuvao posed“ tako što je u ruke dao loptu Lebronu Džejmsu u trenutku dok je „Kralj“ stajao u autu.

– Sve je to bilo u duhu Ol stara, šaljivo naravno, ništa bezobrazno. Mislim da je to smisao, da se svi zabavimo, da napravimo mali šou za gledoce i za publiku.

KATEGORIJE